AZ heeft maandag Mohamed Taabouni vastgelegd. De 16-jarige middenvelder die vorig jaar in de onder 17 van AZ speelde tekende tot medio 2021. De Haarlemmer is inmiddels een jongen van de club geworden aangezien hij al bij AZ speelt sinds de onder 12.  Dankzij zijn optredens in de jeugd van de Alkmaarders mag hij zich ook al jeugdinternational noemen. Taabouni kwam in 2013 over van Olympia Haarlem. Afgelopen week trainde het grote talent zelfs al mee met Jong AZ.

”Dit is echt fantastisch”

Mohamed Taabouni is door zijn dolle heen na zijn eerste contract bij AZ. Taabouni reageert zelf:“Als ik zie hoeveel familie er mee is, dan is dat allemaal heel mooi. Ik heb er lang voor gewerkt en het betaalt zich nu uit. Dit is pas het begin, maar er komen mooie dingen aan. Ik heb heel veel vertrouwen van de club gekregen en ik hoefde niet lang na te denken om dit contract te tekenen. Binnen drie jaar wil ik naar het eerste elftal. Daar ga ik mijn best voor doen.”

Max Huiberts: ”Een jongen met potentie”

Ook Max Huiberts is blij met het vastleggen van Mohamed Taabouni. Huiberts vertelt: “Mo is een speler met heel veel potentie. We zijn dan ook ontzettend blij dat we hem aan ons hebben kunnen binden. Hij is pas zestien, maar heeft al meegespeeld bij Onder 19 en draait op dit moment de voorbereiding mee bij Jong AZ. Dat zegt veel over zijn ontwikkeling. Het is mooi dat we iemand die de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen nu kunnen belonen met een contract.”

Timo de Jong

Als HAVO-scholier droom ik van een carrière als journalist en mijn werk voor AZFanpage zijn de eerste stappen op dit gebied. Ik ben compleet voetbalgek en heb een seizoenkaart in Vak S.