Elftal en Technische staf

AZ-lappenmand tegen Cambuur onverminderd vol, Schouten sluit aan bij selectie

De ziekenboeg van AZ is nog onverminderd vol. Daarom voegt Pascal Jansen tegen Cambuur jeugdspeler en middenvelder Lewis Schouten toe aan de wedstrijdselectie. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De ziekenboeg van AZ is nog onverminderd vol. Daarom voegt Pascal Jansen tegen Cambuur jeugdspeler en middenvelder Lewis Schouten toe aan de wedstrijdselectie. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Martins Indi, Dekker, Beukema, Vanheusden, Bazoer en Dani de Wit zijn allemaal nog niet hersteld van hun blessures. Over de Wit vertelt Jansen dat hij hoopte verder te zijn in zijn herstel, maar een scan heeft uitgewezen dat hij nog rustig aan moet doen. De hoofdtrainer zet daar wel een kanttekening bij: “Dat moet ik wel in de juiste context plaatsen; het gaat eigenlijk duren zoals bij ieder normaal persoon. Het is een doorbeuker. We moeten nog iets langer geduld hebben”, vertelt Jansen op de clubwebsite.

AZ-middenvelder Dani de Wit

Loting Conference League

Ook ging Jansen in op de loting voor de achtste finales van de UEFA Conference League, waar in de Alkmaarders werden gekoppeld aan Lazio Roma. Hij spreekt van een ‘stevig, maar mooi affiche.’ De Romeinen eindigden in de Europa League-poule met Feyenoord derde en rekende in de tussenronde van de Conference League af met Cluj, waar AZ vorig seizoen nog tegen speelde. Bij Lazio staan onder meer Immobile en smaakmakers Milinkovic-Savic onder contract.

Cambuur

SC Cambuur beleeft een zwaar seizoen. De Leeuwarders wonnen dit seizoen pas drie keer en staan laatste in de Eredivisie. Sjors Ultee nam na de winterstop het stokje van Henk de Jong over; hij moest wegens gezondheidsproblemen aftreden. Met Johnsen, Gullit, Hoedemakers, Bergsma, Jacobs en Rienstra staan er liefst zes spelers met een AZ-verleden onder contract bij de geel-blauwen.

In het begin van het seizoen stonden Cambuur en AZ ook al tegenover elkaar in de Eredivisie. Lang leek die wedstrijd in 0-0 te eindigen, maar door een schot van Clasie waar Verginia zich flink op verkeek, gingen de punten in de slotfase toch nog naar Alkmaar.

 

2021-2022: AZ – Cambuur 0-0
2016-2017: AZ – Cambuur 0-0
2015-2016: AZ – Cambuur 3-1
Janssen 2x, Van Overeem (AZ), Barto (Cambuur)
2014-2015: AZ – Cambuur 2-1
Gudelj, Henriksen (AZ), Ogbeche (Cambuur)
2013-2014: AZ – Cambuur 3-1
Beerens, Jóhansson 2x (AZ), Hemmen (Cambuur)

Aftrap

AZ – sc Cambuur begint zaterdag om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %