Wij zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

AZ laat geen spaan heel van matig PEC Zwolle

Alireza Jahanbakhsh is AZ-speler van het jaar

AZ heeft zojuist PEC Zwolle vernederd door met maar liefst 6-0 te winnen. Alireza Jahanbakhshwas met een hattrick de grote man aan Alkmaarse kant. Wout Weghorst was verantwoordelijk v1oor twee treffers, terwijl ook Fredrik Midtsjø doel wist te treffen. Het was niet alleen een mooie middag voor de doelpuntenmakers en het publiek, ook voor Myron Boadu, Mees Hoedemakers en Tijjani Reijnders was het een memorabele middag. Het trio debuteerde namelijk in het eerste elftal. 

In een zonovergoten Alkmaar kende AZ weinig problemen met PEC Zwolle. Voor de pauze wist de ploeg uit Overijssel nauwelijks gevaarlijk te worden, terwijl de thuisploeg aan de andere kant wel enkele mogelijkheden kreeg. Na dertien minuten wist Alireza een van die kansen verzilveren. De topscorer schoot met links hard op Boer af, die de bal op zijn beurt ogenschijnlijk eenvoudig liet passeren. Het tempo van de wedstrijd daalde hierna naar niveau zomeravond, waarbij de bal wat inspiratieloos naar elkaar werd toegespeeld. Behoudens een kans voor Weghorst was niet veel beroering meer.

Debutanten

Na de pauze gooide AZ het duel rap in het slot. Een prachtige voorzet van Teun Koopmeiners stond aan de basis van de twintigste treffer van Alireza Jahanbakhsh. Nadat Fredrik Midtsjø op aangeven van Jonas Svesson voor 3-0 had gezorgd brak het moment aan van Myron Boadu. Het supertalent mocht ruim twintig minuten invallen en was bij zijn eerste actie bijna direct goed voor een assist. Wout Weghorst wist de kans in twee instanties echter niet te benutten. De aanvaller zou echter toch nog op het wedstrijdformulier verschijnen als doelpuntenmaker. Een kwartier voor tijd was hij binnen een minuut tweemaal trefzeker. Het slotakkoord was echter voor Alireza Jahanbakhsh. Met een vlammend schot liet hij Diederik Boer vlak voor tijd kansloos.

Karakteristieken

Doelpunten: 13′ Jahanbakhsh 1-0, 52′ Jahanbakhsh 2-0, 62′ Midtsjø 3-0, 76′ Weghorst 4-0, 77′ Weghorst 5-0, 87′ Jahanbakhsh 6-0

Gele kaarten: Marcellis (PEC Zwolle)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Eijden, Hatzidiakos, Wijndal; Midtsjø (85′ Reijnders), Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst (c), Seuntjens (67′ Boadu)

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van den Berg (46′ Ondaan), Marcellis, Freire, Van Polen; Dekker (70′ Isrealsson), Sandler, Saymak; Mokhtar (61′ Woudstra), Menig

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com