Wedstrijden

AZ laat dure punten liggen tegen Excelsior

AZ heeft vanavond niet weten te winnen van Excelsior. Na een slechte eerste helft leek invaller Lahdo zijn ploeg de overwinning te bezorgen door een kwartier voor tijd de score te openen. In de blessuretijd schoot Sandra toch nog de gelijkmaker tegen de touwen.

In de eerste helft zal Pascal Jansen ongetwijfeld niet tevreden hebben toegekeken vanaf de zijlijn. De coach zag zijn ploeg bijzonder matig voor de dag komen tegen een beter voetballend Excelsior. Het waren ook de Rotterdammers die via Parrott de grootste kans kregen. De spits zag Ryan zijn inzet echter keren.

Na rust werd de wedstrijd na een kwartiertje een stuk levendiger en was er zowaar wat gevaar voor beide doelen. Waar Van Gassel uit een corner eerst nog knap redde op een inzet van Pavlidis, moest de goalie bij de volgende corner het antwoord schuldig blijven. Lahdo kon bij de tweede paal inschieten, waarna de VAR constateerde dat zijn inzet de doellijn was gepasseerd en de gasten dus konden juichen.

De wedstrijd leek hiermee beslist, maar de Alkmaarders werden in de slotfase toch nog teruggedrongen. In de tweede minuut van de blessuretijd sloeg Excelsior alsnog toe. Ryan redde eerst nog knap op een kopbal van dichtbij, maar was kansloos op de rebound van Sandra.

Karakteristieken

Doelpunten: 72′ Lahdo 0-1, 90′ Sandra

Gele kaarten: D. de Wit, Bazoer (AZ) Lamprou (Excelsior)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Martins Indi (c) (65′ Penetra), Wolfe; Clasie, D. de Wit (65′ Dantas), Mijnans; Odgaard (65′ Lahdo/90′ Sadiq), Pavlidis, Van Brederode (90′ Van Bommel)

Opstelling Excelsior: Van Gassel (c); Horemans, Widell, Nieuwpoort (85′ Omorowa), Zagre- (78′ Smeulers); Baas, Sandra, Fitz-Jim (85′ Naujoks); Lamprou (78′ Sanches Fernandes), Parrott (78′ Aggrafiotis), Driouch

Foto: Pro Shots | Kay Int Veen

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %