AZ wint met 3-1 van Sparta en nadert plek 4
Wedstrijden

AZ krijgt vierde plek in vizier na overwinning op Sparta

AZ heeft vanmiddag met 3-1 weten te winnen van Sparta Rotterdam. In eigen stadion kwam de ploeg van Jansen op achterstand door een treffer van Auassar, maar herstelde Karlsson voor rust met twee treffers de schade. Na de pauze gooide Pavlidis het duel in het slot. Buurmeester en Taabouni maakten hun competitie debuut. 

De Alkmaarders waren in de openingsfase de bovenliggende partij. Via Pavlidis en Karlsson kreeg het ook de eerste grote mogelijkheden. De Griek kopte echter naast, terwijl de inzet van de Zweed op de lat eindigde. Het waren echter de Spartanen die aan de leiding kwamen. Na een slippertje van Reijnders schakelden de Rotterdammers snel om en was het Auassar die de trekker overhaalde.

Karlsson

AZ moest dus wederom in de achtervolging en wist voor de rust de schade te herstellen. Na een handsbal van Beugelsdijk kreeg de ploeg van Jansen een strafschop, die door Karlsson werd benut. Vijf minuten later schoot de buitenspeler zijn ploeg op voorsprong. Het was een knappe treffer van Karlsson, die na een afslagen corner de bal achter de kansloze Van Leer schoot.

Jesper Karlsson benut penalty tegen Sparta Roterdam

Jesper Karlsson stuurt Benjamin van Leer de verkeerde kant op

Pavlidis

In de tweede helft gooide de thuisploeg het duel snel in het slot. Beugelsdijk kopte de bal in de loop van Karlsson, die Pavlidis vervolgens een niet te missen kans bood. De Griek werkte daarna van dichtbij binnen. De Alkmaarders hielden vervolgens betrekkelijk eenvoudig stand en gingen op jacht naar meer.

Karlsson leek even zijn hattrick te voltooien, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Gescoord zou er echter niet meer worden, waardoor AZ weer drie punten inloopt op nummer vier FC Utrecht. Het verschil bedraagt momenteel drie punten in het voordeel van de Domstedelingen.

Karakteristieken

Doelpunten: 19′ Auassar 0-1, 27′ Karlsson (strafschop) 1-1, 31′ Karlsson 2-1, 59′ Pavlidis 3-1,

Gele kaarten: Pavlidis (AZ)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry, Hatzidiakos (85′ Beukema), Martins Indi, Wijndal (c); Midtsjø (89′ Buurmeester), De Wit, Reijnders; Sugawara, Pavlidis (78′ Barasi), Karlsson (85′ Taabouni)

Opstelling Sparta: Van Leer; Masouras (46′ Jans), Vriends (38′ Mijnans), Beugelsdijk, Pinto; Auassar, Smeets, Abels; Van Crooij (70′ Goudmijn), Thy (70′ Emegha), Engels

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant