Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ komt niet tot scoren en speelt gelijk bij PEC

AZ heeft zojuist niet weten te winnen van PEC Zwolle. Na een slechte eerste helft bogen de Alkmaarders de krachtsverhouding na de rust om, maar was het Van der Hart die zijn doel schoon wist te houden. Omdat Bizot zijn ploeg in de eerste helft op de been hield was een brilstand het logische gevolg. 

Dat het met rust nog 0-0 stond was met name te danken aan Marco Bizot. De Alkmaarders speelden een belabberde eerste helft en het was de doelman die zijn ploeg met een aantal reddingen op de been hield. Aanvallend kwam AZ er niet aan te pas, in een wedstrijd die bol stond van de slordigheden en persoonlijke fouten. In niks leek de ploeg op het elftal dat dit jaar al menig tegenstander aan gort heeft gespeeld.

Na rust herstelden de bezoekers zich en trok het de wedstrijd al meer naar zich toe. Dat resulteerde ook in een aantal goede mogelijkheden. De grootste kans was voor Calvin Stengs, maar de aanvaller wist oog in oog met Van der Hart de trekker niet over te halen. Aan de overkant had Marco Bizot een stuk minder te doen. AZ kreeg de aanvalsdrang van de Zwollenaren onder controle en leek de wedstrijd te gaan beslissen. Gescoord werd er dankzij Van der Hart echter niet, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Karakteristieken

Doelpunten: –

Gele kaarten: 

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Maher; Stengs, Seuntjens, Idrissi

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Hamer, Namli, Clement; Elbers (67′ Van Crooy), Thy (73′ Flemming), Van Duinen (87′ Leemans)

Foto: Pro shots

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com