Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ kiest voor zelfde speelwijze in de Arena

Een dag voor de viering van het Alkmaars Ontzet zal AZ in de Johan Cruijff Arena zijn eigen veldslag uitvechten. In de enige Noord-Hollandse derby in de eredivisie nemen de Alkmaarders het komende zondag op tegen Ajax. Een beladen duel, dat geheel is uitverkocht. Bijna 55.000 zullen in Amsterdam getuigen zijn van de strijd tussen de nummers vijf en twee van de eredivisie.

Beide teams zullen met een ander gevoel toewerking richting de kraker. Waar AZ afgelopen weekend knullig punten verspeelde tegen PEC, pakte Ajax knap een punt in de Allianz Arena. Een wedstrijd die Van den Brom ook heeft gezien. ‘Ik heb ontzettend genoten van Ajax tegen Bayern München als voetballiefhebber, dus het wordt voor ons de taak om daar wat tegenover te stellen’, aldus de coach op de digitale kanalen van zijn club.

‘Dat zal niet eenvoudig worden, maar je weet altijd dat een wedstrijd weer opnieuw begint. We zullen echter wel beter voor de dag moeten komen dan tegen PEC om tot een resultaat te komen’, toont de oefenmeester zich realistisch na het teleurstellende gelijkspel tegen Zwolle.

Speelwijze

De Alkmaarders zullen komende zondag wel dezelfde speelwijze hanteren als afgelopen weekend. ‘We zijn op dit moment bezig onze speelwijze te perfectioneren. Dat vraag heel veel, zeker aan de bal. Dat was zondag tegen PEC niet goed, maar ik vind dat we normaal gesproken juist wel heel goed aan de bal zijn. In de Arena zullen we echter minder de bal hebben dan afgelopen weekend, dus daar zullen we wel scherp in moeten zijn.’

Historie

De afgelopen tien ontmoetingen in Amsterdam, waar ook bekerwedstrijden bij zaten, leverden wisselend succes op. Vijf keer werd er ruim verloren, en vijf keer namen de bezoekers minstens een punt mee uit de hoofdstad, waarbij er drie keer werd gewonnen. De laatste keer dat de drie punten meegingen naar Alkmaar was in februari 2015. AZ wist toen met 0-1 te winnen. Aron Jóhannsson kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner. Een opvallend feitje is wel dat de Alkmaarders tot nu toe vaker wisten te scoren in de eredivisie. De spelers van AZ mochten zeventien keer de armen in de lucht steken, die van Ajax zestien keer. Komende zondag zal er om 16:45 worden afgetrapt in de Arena.

Laatste vijf wedstrijden

2013/2014: 4-0
Duarte 2x, De Jong, Kishna
2014/2015: 0-1
Jóhannsson
2015/2016: 4-1
Janssen (AZ) Klaassen 2x, Milik 2x
2016/2017: 4-1
Weghorst (AZ) Traoré, Sánchez, Schöne, Younes (Ajax)
2017/2018: 3-0
Van de Beek, Kluivert, Neres

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com