Overig nieuws

AZ kiest voor harde confrontatie met KNVB

AZ heeft de KNVB verzocht om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de beleidsbepalers van de voetbalbond, zo blijkt uit een zes pagina’s tellende brief, die is ingezien door televisieprogramma Vandaag Inside. Algemeen directeur Robert Eenhoorn en René Neelissen, voorzitter van de raad van commissarissen van AZ, hebben de brief ondertekend.

Dreigen met de rechter

AZ dreigt gerechtelijke stappen te nemen tegen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), indien de bond niet ingaat op de bezwaren van de Alkmaarse club. AZ beschuldigt Jan Albers, voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB, van het voeren van ‘achterkamertjespolitiek’, dat in het voordeel zou zijn van topclubs als Ajax, PSV en Feyenoord.

Jan Albers van de KNVB

Foto via Pro Shots / Thomas Bakker

Volgens AZ zijn er meerdere voorbeelden die duiden op een voorkeursbehandeling voor de traditionele top drie van het Nederlandse voetbal. Zo wijst de club op de afhandeling van het door corona onderbroken seizoen 2019/2020 en de recente oprichting van de NL League, een belangenorganisatie voor professionele voetbalclubs en competities.

AZ niet blij met lekken brief en communicatie KNVB

AZ heeft aan De Telegraaf laten weten niet tevreden te zijn met het uitlekken van de brief gericht aan de KNVB. “We wachten nog steeds op een inhoudelijke reactie van de KNVB. Tot die tijd hebben we niets extra’s te melden”, aldus de club in een verklaring aan de NOS.

De Alkmaarse club is eveneens ontevreden over het communicatiegebrek vanuit de voetbalbond. In december 2022 stuurde AZ een e-mail naar directeur betaald voetbal Van Leeuwen om aan te geven dat er geen vertegenwoordiger van de club aanwezig zou zijn bij de Algemene Vergadering en Bondsvergadering. Echter, hierop kwam geen respons.

In januari van hetzelfde jaar verstuurde de club een e-mail naar de bond betreffende de compensatieregeling voor clubs tijdens de coronaperiode. Ook op dit bericht heeft AZ naar eigen zeggen geen reactie ontvangen.

KNVB: AZ heeft feiten niet op een rijtje

De KNVB laat in een reactie weten dat ze “in principe niet inhoudelijk via de media gaan reageren op briefwisselingen met eigen leden.” De bond heeft bij AZ aangegeven de inhoud van de brief graag te bespreken zoals ze dit bij eerdere signalen vanuit Alkmaar ook al zouden hebben gedaan. Volgens de KNVB heeft AZ de feiten niet helemaal op een rijtje.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %