AZ speelt gelijk tegen Telstar
Wedstrijden

AZ kan niet winnen van Telstar

AZ heeft zojuist met 1-1 gelijkgespeeld tegen Telstar en beleefde daarmee een matige generale voor de Champions League voorronde van aanstaande woensdag tegen Viktoria Plzen, dat zelf de eerste competitiewedstrijd in Tsjechië met 3-1 wist te winnen vanavond.

In de eerste helft noteerde AZ nog wel wat kansen tegen het zeer goed verdedigende Telstar. Zo kopte Myron Boadu in kansrijke postie over en schoot Tijjani Reijnders een nog grotere kans naast. AZ had veel balbezit in de eerste helft, maar kon er verder niet echt lekker doorheen spelen. Telstar stelde er weinig tegenover op aanvallend gebied, maar kwam wel op 0-1. Verdediger Benamar kopte een hoekschop binnen voor de Velsenaren.

Aan het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet veel, AZ had de bal, maar liep zich keer op keer vast op de verdedigers van het kleine Noord-Hollandse broertje. Uiteindelijk moest er een penalty aan te passen komen voor de gelijkmaker. Na hands in de zestien mocht aanvoerder Teun Koopmeiners aanleggen en scoren (1-1). AZ had uiteindelijk nog moeten winnen, maar net als in de eerste helft ontbrak het Tijjani Reijnders aan rust, waardoor hij voor open doel over schoot.

Karakteristieken

AZ – Telstar 1-1 (0-1)

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ramon Leeuwin (66. Ron Vlaar), Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Tijjani Reijnders, Dani de Wit, Jordy Clasie; Albert Gudmundsson (66. Yukinari Sugawara), Myron Boadu, Oussama Idrissi.

Opstelling SC Telstar: Trevor Doornbusch; Siebe Vandermeulen, Benaissa Benamar, Rochello Vlijter, Redouan Taha; Ian Beelen, Dan Adshead, Niels van Wetten, Sven van Doorm; Ilias Bronkhorst, Glynor Plet.

Scoreverloop: 40. Benamar 0-1, 76. Koopmeiners 1-1 (pen.).
Gele kaarten: De Wit (AZ), Sprangers (SC Telstar)
Scheidsrechter: Rob Wassink

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant