Wedstrijden

AZ jaagt tegen Ajax op vierde finale in negen jaar

AZ-aanvaller Karlsson juicht na zijn goal tegen Feyenoord

AZ kan zich vanavond voor de vierde keer in negen jaar plaatsen voor de finale van het bekertoernooi. In het AFAS Stadion staat de kraker tegen Ajax op het programma.

AZ is bezig aan een fantastische reeks. Tegen Feyenoord bleef de formatie van Pascal Jansen alweer voor de achttiende wedstrijd op rij ongeslagen. Daarbij zullen de Alkmaarders vertrouwen putten uit de eerdere ontmoeting met Ajax dit seizoen, toen Aboukhlal zich tot matchwinner kroonde. “We hebben goed gekeken hoe zij er nu voor staan”, vertelt Jansen via de officiële kanalen. “In combinatie met onze eigen vorm maken we een nieuw plan.”

Afwezigen

Jansen kan tegen Ajax nog niet beschikken over de geblesseerden Jelle Duin en Yusuf Barasi. Eerstgenoemde stond deze week wel weer voor het eerst op het veld.

Afscheid Vlaar

Voorafgaand aan de bekerkraker tegen Ajax neemt Ron Vlaar afscheid van het publiek. De centrale verdediger zette vorig jaar na zeventien jaar een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. De jeugdexponent staat nu één keer per week als trainer op het veld bij de Alkmaarse hoofdmacht. Daarnaast is Vlaar assistent van AZ Onder 17.

AZ kan zich vanavond voor de vierde keer in negen jaar plaatsen voor de finale van het bekertoernooi. In het AFAS Stadion staat de kraker tegen Ajax op het programma.

30-03-2019: Vlaar juicht na zijn doelpunt tegen FC Groningen.

Ajax

Ajax kent geen goede voorbereiding op het bekerduel met AZ. De Amsterdammers gingen afgelopen weekend met 2-1 onderuit bij Go Ahead Eagles en zag PSV op twee punten naderen. Ten Hag kan tegen AZ niet beschikken over zijn geblesseerde rechtsback Mazraoui.

Wondergoal Altidore

AZ en Ajax stonden in het bekertoernooi van 2012-2013 ook tegenover elkaar. Mede door een prachtige goal van Altidore won AZ met 0-3 en plaatste de ploeg van Gertjan Verbeek zich voor de finale. In de eindstrijd werd er met 2-1 gewonnen van PSV.

2020-2021: AZ – Ajax 0-3
Antony, Klaassen, Neres (Ajax)
2020-2021: AZ – Ajax 0-1 (TOTO KNVB Beker)
Labyad (Ajax)
2019-2020: AZ – Ajax 1-0
Boadu (AZ)
2018-2019: AZ – Ajax 1-0
Til (AZ)
2017-2018: AZ – Ajax 1-2
Jahanbakhsh (AZ), Huntelaar, Schöne (Ajax)

Aftrap

AZ – Ajax begint donderdag om 20:00 uur. Na afloop verschijnt er een wedstrijdverslag op onze website.

Meer over deze bekerkraker? Lees dan ook dit en dit artikel waarin we nog veel meer duels bekeken tussen de twee rivalen.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %