Europees Voetbal

AZ jaagt op plek bij de laatste 16

Vanavond wacht voor AZ de belangrijke uitwedstrijd bij LASK Linz. Nadat Koopmeiners vorige week vlak voor tijd de 1-1 aantekende, is alles nog mogelijk voor de Alkmaarders. Trainer Arne Slot schoof voorafgaand aan het treffen met LASK aan in de persruimte van de Oostenrijkers.

Kunnen beter

Slot vindt dat AZ vorige week in het heenduel niet hun beste wedstrijd op de mat legde. “Wij denken dat wij beter kunnen, en eerlijk gezegd denk ik dat zij dat ook vinden van zichzelf. Dan zien we aan het einde wie er doorgaat.” Volgens de oefenmeester probeerden beide ploegen het elkaar voetballend lastig te maken. Mede daardoor speelde AZ meer dan gebruikelijk de lange bal. “De weersomstandigheden waren natuurlijk ook niet heel prettig.”

Toeslaan

Het is niet de eerste keer dat AZ een gelijkspel uit de heenwedstrijd moet zien om te buigen naar een overwinning. In drie eerdere Europese wedstrijden dit seizoen ging de Alkmaarders dat namelijk goed af (Häcken, Mariupol en Royal Antwerp). Dat had drie keer succes. We weten dat als we niet super zijn, we het vermogen hebben om in de laatste fase toe te slaan.”

Midtsjø

Ten opzichte van vorige week kan AZ weer beschikken over Fredrik Midtsjø. De Noor was in het heenduel met de Oostenrijkers geschorst. De verwachting is dat hij vanavond gewoon weer in de basis staat.

Verwachte basiself AZ

Bizot; Svensson, Koopmeiners, Leeuwin, Wijndal; Midtsjø, Clasie, Evjen; Stengs, Boadu, Idrissi

Live volgen

LASK Linz – AZ begint donderdagavond om 18:55 en is live te volgen via RTL 7 en FOX Sports.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant