Wedstrijden

AZ jaagt op koppositie in topper tegen Ajax

Daags na de pijnlijke 4-0 nederlaag in Manchester staat er zondag alweer de volgende topwedstrijd op het programma voor AZ. In het eigen AFAS Stadion ontvangen de Alkmaarders koploper Ajax. Bij winst komt AZ op gelijke hoogte met de Amsterdammers. Slot heeft in zin in het affiche: ‘Hele hoop ingrediënten om naar de wedstrijd uit te kijken.’

De wedstrijd

Slot spreekt van een interessante ontmoeting met Ajax zondag: ‘We spelen tegen een heel sterke tegenstander. We moeten de dingen meenemen uit de wedstrijd die we tegen Manchester United hebben gespeeld.’ De hoofdtrainer vindt dat zijn ploeg vertrouwen kan halen uit de wedstrijd op Old Trafford: ‘Ik vind dat we de eerste 50 minuten donderdag echt uitstekend gespeeld hebben.’ Verder ging Slot voor de camera van AZ TV in op wat voor wedstrijd hij tegen Ajax verwacht. ‘AZ en Ajax zijn twee ploegen die heel erg graag de bal willen hebben en willen dat de tegenstander zo min mogelijk de bal krijgt. Het is interessant wie van de twee dat het beste voor elkaar gaat krijgen.’

Fitheid

Slot kon nog geen verdere informatie geven over de fitheid van zijn selectie. ‘Met name bij Ron Vlaar zullen we even moeten afwachten hoe hij de belasting van de wedstrijd tegen United opgevangen heeft.’ Wat in ieder geval een flinke opsteker is, is dat Boadu zondagmiddag weer inzetbaar is. De Alkmaarders moesten het tegen Manchester United nog zonder de spits stellen, omdat hij toen geschorst was.

AZ

AZ kent een sterke reeks in de Eredivisie. De laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen. In die duels wist Marco Bizot ook constant de nul te houden. Afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle was het alweer de 21e keer dat de goalie zijn doel schoonhield in 2019, het hoogste aantal in één jaar sinds Ed de Goey in 1991. Qua aantal tegendoelpunten staat AZ er dit seizoen Europees ook erg goed voor. Van de 5 topcompetities staat AZ bovenaan met het minste tegendoelpunten (8). Voorin draait het ook prima bij de Alkmaarders. Idrissi (9) en Boadu (10) namen dit Eredivisie-seizoen de helft van de AZ-goals voor hun rekening.
Een AZ’er die zondag zijn oude ploeg treft is Dani de Wit. Hij speelde in het begin van dit seizoen zelfs nog een wedstrijd mee voor de Amsterdammers.

Afscheid Til

Vorig jaar boekte AZ een fraaie zege op Ajax. Door een goal van aanvoerder Guus Til werd het 1-0 in het AFAS Stadion. De middenvelder, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Spartak Moskou, neemt zondag een kwartier voor de aftrap afscheid van het thuispubliek. Ook Fredrik Midtsjø zal zondagmiddag in het zonnetje worden gezet. De Noor speelde tegen PEC Zwolle zijn honderdste wedstrijd voor AZ.

Live volgen

AZ – Ajax begint zondagmiddag om 16.45 in het AFAS Stadion in Alkmaar. Danny Makkelie is aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Recente historie
2018-2019: AZ – Ajax 1-0
Til
2017-2018: AZ – Ajax 1-2
Jahanbakhsh (AZ), Huntelaar, Schöne (Ajax)
2016-2017: AZ – Ajax 2-2
Weghorst 2x (AZ), Traoré, Klaassen (Ajax)
2015-2016: AZ – Ajax 0-3
El Ghazi 2x, Gudelj (Ajax)
2014-2015: AZ – Ajax 1-3
Berghuis (AZ), Klaassen, Schöne, El Ghazi (Ajax)

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.