Elftal en Technische staf

‘AZ jaagt op handtekening Anrie Chase’

AZ is in de markt voor Anrie Chase, dat meldt de sportkrant Sponichi. De 17-jarige Japanse verdediger wordt op 24 maart achttien, waarna hij zijn eerste profcontract mag tekenen. De Alkmaarders zijn echter niet de enige gegadigden. Ook Stuttgart, Ajax en verschillende clubs in de J-League zijn geïnteresseerd. De Amsterdammers hebben de Japanner al uitgenodigd voor een stage in februari.

Chase trainde afgelopen zomer al mee bij AZ en speelde met Jong AZ een wedstrijd op de Future of Football Cup. De verdediger, zoon van een Japanse moeder en Amerikaanse vader, wordt door voormalig Japans international Atsuto Uchida omschreven als ‘een monster’. Op dit moment komt Chase nog uit voor Fukushima Shoshi High School.

Foto: Transfermarkt.com

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant