Elftal en Technische staf

AZ jaagt in Utrecht op derde plaats

AZ kan vanmiddag tegen FC Utrecht goede zaken. doen op de ranglijst. Bij een winstpartij staan de Alkmaarders gedeeld derde in de competitie. AZ zal het tegen de Domstedelingen nog wel zonder Martins Indi, Svensson en De Wit moeten stellen.

Letschert

Timo Letrschert moest de wedstrijd tegen Vitesse vroegtijdig verlaten met een blessure. Hoofdtrainer Pascal Jansen maakt zich geen zorgen over het kwetsuur van de verdediger: “Het ziet er vooralsnog goed uit. We verwachten dat hij zondag weer inzetbaar is”, liet hij weten op de clubwebsite.

FC Utrecht

Utrecht staat tiende in de Eredivisie. De ploeg van René Hake heeft na 13 wedstrijden slechts drie keer gewonnen. Van de laatste 7 wedstrijden werd er één keer gewonnen. Bij FC Utrecht komt AZ met Adam Maher en Joris van Overeem twee bekende gezichten tegen. Oud AZ-trainer John van den Brom begon het seizoen als hoofdcoach van Utrecht, maar vertrok na een paar speelrondes naar KRC Genk.

De verwachtingen waren voorafgaand aan dit seizoen hoog bij FC Utrecht. Met het binnenhalen van Elia en Mahi werd er vuurwerk in Utrecht verwacht, maar dat valt vooralsnog tegen. “Utrecht scoort heel weinig. Daarom winnen ze ook minder.” Vertelt Pascal Jansen.

Recente historie

De laatste ontmoeting in FC Utrecht was een jaar geleden. In een vol uitvak schreeuwden de fans AZ naar een 0-3 overwinning.

2019-2020: FC Utrecht – AZ 0-3
Koopmeiners, Idrissi, Boadu
2018-2019: FC Utrecht – AZ 2-1
Van Rhijn e.d., Emanuelson (FC Utrecht), Johnsen (AZ)
2017-2018: FC Utrecht – AZ 1-1
Dessers (FC Utrecht), Svensson (AZ)
2016-2017: FC Utrecht – AZ 3-0 (play-offs)
Janssen, Haller, Kerk
2016-2017: FC Utrecht – AZ 1-2
Joosten (FC Utrecht), Henriksen, Jahanbakhsh (AZ)

Live

FC Utrecht – AZ begint zondagmiddag om 14:30. De voorbeschouwing is vanaf 13:30 al live te volgen via FOX Sports.

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant