website laten maken in alkmaar
Europees Voetbal

AZ jaagt in Kiev op play-offs Champions League

AZ neemt het vanavond in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Oekraïense Dynamo Kiev. Voorafgaand aan het duel stonden Teun Koopmeiners en Arne Slot de aanwezige pers te woord.

‘Mooie uitdaging’

Koopmeiners sprak op de persconferentie maandagavond van een ‘lastige klus, maar een mooie uitdaging.’ De aanvoerder blikte in het perspraatje ook nog even terug op de afgelopen voorronde van de Champions League, waarin AZ in de slotseconden naast Plzen kwam. ‘Dat heeft een enorm positieve boost gegeven richting het nieuwe seizoen.’ Uiteraard werd Koopmeiners ook gevraagd naar zijn bevindingen van de tegenstander van morgen: Dynamo Kiev. De 15-voudig Oekraïens kampioen won een aantal weken geleden nog de Supercup ten kon koste van Shakhtar Donetsk, terwijl Shakhtar onlangs juist nog de halve finale van de Europa League bereikte. ‘We hebben Dynamo goed geanalyseerd en weten dat ze onwijs gevaarlijke spelers hebben voorin. Daar moeten we voor waken. We kunnen aan de bak.’

Stengs en Idrissi fit

Hoofdtrainer Arne Slot had maandagavond goed nieuws over Calvin Stengs en Oussama Idrissi: ‘zij zijn allebei inzetbaar.’ Slot vindt dat zijn ploeg er beter voor staat dan drie weken geleden, toen Plzen maar nipt werd verslagen. ‘We gaan er vanuit dat we beter voor de dag zullen komen. Het grootste deel van de selectie is sterker dan drie weken geleden.’

Over Dynamo Kiev

Dynamo Kiev eindigde afgelopen seizoen als nummer twee in de Oekraïense competitie, met een achterstand van 14 punten op kampioen Shakhtar Donetsk. Afgelopen jaar schopten Dynamo het in Europa niet verder dan de groepsfase van de Europa League. In de aanval bij Kiev spelen Fran Sol en Gerson Rodrigues. Beiden speelden in Nederland voor respectievelijk Willem II en Telstar.

Revanche

In 2010 troffen Dynamo Kiev en AZ elkaar ook al. Destijds speelden beide ploegen tegen elkaar in de poulefase van de Europa League. In Alkmaar werd er met 1-2 verloren, en in de return wist AZ de Oekraïners wederom niet te verslaan. Bekijk hieronder de samenvatting van die wedstrijd.

 

 

Hatzidiakos terug

Na maandenlang blessureleed is Pantelis Hatzidiakos gister met de selectie ingestapt in het vliegtuig. Het is nog afwachten of hij bij de wedstrijdselectie zit. Ook nieuwkomer Timo Letschert maakt deel uit van de 21-koppige selectie die is afgereisd naar Oekraïne.

De 21 spelers die zijn afgereisd naar Oekraïne (AZ.nl).

Live

Er wordt vanavond om 19:00 afgetrapt in Kiev. Het duel om een play-off ticket van de Champions League is live te volgen via SBS6.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar