Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

AZ in weinig enerverend duel langs ADO

AZ heeft zojuist de derde overwinning op rij geboekt. In Den Haag waren de Alkmaarders met 0-1 te sterk voor ADO. Aanvoerder Guus Til kroonde zich vlak na rust tot matchwinner. De overwinning was terecht, al was er niet echt sprake van een aantrekkelijke pot voetbal. 

De eerste helft was er niet eens om over naar huis te schrijven. Beide ploegen leken met de handrem erop te spelen, met als resultaat dat er weinig kansen waren voor beide doelen. Eén van de weinige hoogtepuntjes was de afgekeurde goal van Idrissi. De treffer werd echter terecht geannuleerd vanwege buitenspel van Seuntjens.

Na de pauze was het echter wel snel raak. Uit een vrije trap van Ouwejan was het uiteindelijk Til die de bal over de doellijn wist te krijgen. Het zou één van de weinige oplevingen zijn van de wedstrijd, want ook in het vervolg viel er weinig te beleven in de Hofstad. AZ was wel dreigender en was via een knal van Idrissi nog dichtbij de 0-2, zijn inzet belandde echter op de buitenkant van de paal.

Karakteristieken

Doelpunten: 50′ Til 0-1

Gele kaarten: N. Kuipers, B. Kuipers, Immers (ADO Den Haag) Gudmundsson (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Maher; Gudmundsson (67′ Rotariu), Seuntjens (78′ Van Rhijn), Idrissi

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupee, N. Kuipers, Kanon, B. Kuipers; El Khayati, Malone, Immers; Hooi (78′ Lorenzen), Necid (59′ Falkenburg), Goossens (61′ Goppel)

Foto: Pro Shots | Marcel van Dorst

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com