Wedstrijden

AZ in tweede helft langs RKC Waalwijk

AZ heeft vanavond met 1-3 gewonnen op bezoek bij RKC Waalwijk. Na een moeizame eerste helft stelden de Alkmaarders de overwinning in de tweede helft veilig. Gudmundsson scoorde voor de pauze, Boadu en Stengs schoten na rust raak. Door de overwinning achterhaalt de ploeg van Jansen PSV.

De Alkmaarders begonnen niet scherp aan de wedstrijd. In Waalwijk waren de Alkmaarders slordig en dat resulteerde in de eerste grote kans voor de thuisploeg. Na een glijpartij van Letschert kwam de bal bij Van der Venne, die Bizot knap redding zag brengen.

Aan de andere kant kreeg Gudmundsson een kansje, maar zijn inzet ging naast. Na ruim een kwartier spelen was het RKC dat de leiding nam. AZ-huurling Thijs Oosting werd door Van der Venne oog in oog gezet met Marco Bizot, waarna de aanvaller de bal fraai over de uitkomende doelman wipte.

Gudmundsson

AZ was wakker geschud en wist dat er een tandje bij moest. Zonder echt goed te spelen kreeg Gudmundsson een kans en dit keer was het wel raak. Op aangeven van Stengs draaide de IJslander knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot diagonaal raak. Vlak voor de thee kreeg ook Boadu nog een mogelijkheid, maar hij vond Lamprou op zijn weg.

Boadu

In de tweede helft oogden de bezoekers een stuk scherper en kwam RKC nauwelijks nog van eigen helft af. Niet dat dit direct tot grote kansen leidde, maar de intentie was duidelijk. Na een uur spelen werd Boadu gelanceerd door een Tahiri, waarna de spits dit kado’tje koelbloedig afrondde.

Rode kaart

Niet lang na de openingstreffer leek de beslissing te vallen toen Sow kon inrukken na een rode kaart. De aanvaller van de Waalwijkers raakte na een duel Letschert in het gezicht, waarna Higler onverbiddelijk was en de spits de rode kaart toonde voor natrappen.

De Alkmaarders bleven logischerwijs het overwicht houden en drukten dit tien minuten voor het einde ook uit in de score. Gudmundsson stuurde Stengs weg, waarna de international naar binnen dribbelde en de bal langs Lamprou schoof. In de blessuretijd schoot Gudmundsson in kansrijke positie nog over, waardoor het bij 1-3 bleef.