Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ in tweede helft langs Heracles Almelo

AZ heeft zojuist betrekkelijk eenvoudig weten te winnen van Heracles Almelo. Na een sterke eerste helft maakten de Alkmaarders in de tweede helft het verschil. Teun Koopmeiners maakte vlak na rust vanaf de stip de openingstreffer, waarna Calvin Stengs het duel vlak voor tijd in het slot gooide. Door de overwinning, waarbij de thuisploeg voor de zesde keer deze competitie de nul hield, bezet het nog altijd de derde plek omdat ook Ajax en PSV eerder dit weekend al wisten te winnen. 

De ploeg van Arne Slot, die Vlaar en Stengs rust gaf, speelde een sterke eerste helft. De Alkmaarders combineerden er lustig op los en creërden op die manier kans op kans. Met name Idrissi en Boadu kregen enkele grote mogelijkheden, maar vonden keer op keer doelman Blaswich op hun weg. Na een klein half uur moest Stengs toch noodgedwongen zijn opwachting maken na een blessure van Gudmundsson, een verzwakking was dit natuurlijk niet en het bleef kansen regenen. De Wit was met een bal op de lat het dichtste bij een treffer, terwijl AZ ook nog aanspraak mocht maken op een strafschop toen Midtsjø in de zestien werd gevloerd door Van der Water.

Penalty

In de tweede helft was de eerste grote kans voor de bezoekers, al had Bizot een antwoord op de inzet van Kiomourtzoglou. Niet lang daarna zou AZ dan toch verdiend aan de leiding komen. Waar Van Boekel in de eerste helft de Alkmaarders geen strafschop gaf wees de leidsman wel naar de stip na een overtreding van Merkel op Svensson. Teun Koopmeiners ging achter de bal staan en schoot resoluut raak.

Stengs

In het vervolg van de wedstrijd bleven de gastheren voetballend een overwicht houden maar waren de kansen schaarser. Heracles kreeg op haar beurt iets meer mogelijkheden, maar over het algemeen hield de defensie zich goed staande. In de slotfase gooide Calvin Stengs het duel definitief in het slot. De aanvaller kwam naar binnen en schoot de bal buiten bereik van Blaswich in het doel. De overwinning op de Almeloërs was alweer de zesde zege van het seizoen. Komende donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd als AZ het in Den Haag op mag nemen tegen Manchester United.

Karakteristieken

Doelpunten: 55′ Koopmeiners (strafschop) 1-0, 88′ Stengs 2-0

Gele kaarten: Pröpper, Breukers, Merkel (Heracles Almelo) Midtsjø, Wijndal (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners (c); Gudmundsson (28′ Stengs), Boadu (75′ Sugawara), Idrissi (82′ Aboukhlal)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper (c), Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (73′ Cijntje), Merkel; Van der Water (73′ Dos Santos), Dessers, Konings

Foto: Pro Shots | Kay Int Veen

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com