AZ eindigt in de top 10 van transferinkomsten in Europa
Overig nieuws

AZ in top 10 clubs met hoogste transferinkomsten

Dat AZ het financieel goed heeft gedaan weten we allemaal, maar na het sluiten van de transfermarkt is pas duidelijk hoe goed. AZ nestelde zich in de top 10 van Europese clubs met de hoogste transferinkomsten deze zomer.

49 miljoen aan inkomende transfersommen

AZ zag Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Marco Bizot vertrekken en dat leverde de club maar liefst 49 miljoen euro op. De Alkmaarders eindigen wel net achter PSV dat met Denzel Dumfries en Donyell Malen twee klappers wist te maken. Internazionale was de onbetwiste “winnaar” van de transferperiode met maar liefst 197 miljoen aan transfers.

Bron: AD via Transfermarkt

Uitgaven van 7 miljoen

Tegenover de 49 miljoen aan inkomsten staan zo’n 7 miljoen aan uitgaven waardoor AZ een positieve balans heeft van maar liefst 42 miljoen. De club trok Vangelis Pavlidis, Aslak Fonn Witry, Peter Vindahl-Larsen en Sam Beukema aan om de selectie weer op peil te brengen. AZ deed nog een poging om Joey Veerman op te halen bij SC Heerenveen, maar wilde niet voldoen aan de eisen van de Friezen ondanks het overschot op de bank.

De vraag die momenteel onder veel supporters leeft is of er genoeg is teruggehaald om de strijd aan te gaan met de top in Nederland, maar de directie verdient gezien de prestaties van de laatste jaren wel het voordeel van de twijfel wat ons betreft.

[foto via Angelo Blankespoor/Soccrates]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant