Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ in slotfase onderuit tegen Vitesse

AZ is vandaag in de slotfase onderuit gegaan tegen Vitesse. Op bezoek in Arnhem werd het 2-1 voor de thuisploeg doordat Bero in de laatste minuut een strafschop benutte. In een saaie wedstrijd, waarin Aboukhlal en De Wit hun debuut maakten, waren Koopmeiners en Matavz verantwoordelijk voor de andere doelpunten. De treffer van de Sloveen was het eerste tegendoelpunt van AZ in de competitie. Door de nederlaag staat de ploeg zesde in de eredivisie. 

De eerste helft werd met name gekenmerkt door verschillende opstootjes, wat leidde tot liefst vijf gele kaarten. Voetballend was het een niet al te groot spektakel en de kansen waren schaars. Vitesse was via Linssen en Matavz als eerste gevaarlijk, maar die pogingen konden Bizot niet verontrusten. Na ruim een half uur kwam AZ aan de leiding. Boadu werd in de zestien gevloerd door Foor, waarna Koopmeiners aan mocht leggen vanaf de stip. De aanvoerder faalde niet en schoot resoluut raak. Op slag van rust kwam Vitesse uit het niets langszij toen Matavz vanuit een moeilijke hoek raak schoot.

In de tweede helft veranderde er eigenlijk weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen schoven het balletje wat rond, zonder tot echt grote kansen te komen. AZ was wel het meest dreigend en werd een aantal keer gevaarlijk via debutant Aboukhlal. Een kwartier voor tijd kregen de Arnhemmers de grootste mogelijkheid na de pauze, Danilho Doekhi kopte een voorzet van de zijkant echter op de paal. Uiteindelijk zou Vitesse toch aan het langste eind trekken. Na een handsbal van Aboukhlal werd een penalty toegekend door Higler, die door Bero in twee instanties werd benut.

Karakteristieken

Doelpunten: 33′ Koopmeiners (strafschop) 0-1, 45′ Matavz 1-1, 90 Bero (strafschop) 2-1

Gele kaarten: Tannane, Matavz, Bero, Lelieveld (Vitesse) Svensson Midtsjø, Koopmeiners (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (57′ Hatzidiakos), Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners (c); Stengs (78′ Gudmundsson), Boadu, Idrissi (57′ Aboukhlal)

Opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Karavaev; Tannane, Foor (63′ Bazoer), Bero, Grot; Linssen, Matavz

Foto: Pro Shots | Joep Leenen

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com