Wedstrijden

AZ in saaie oefenpot in slotfase voorbij Westerlo

AZ heeft vanmiddag de generale repetitie voor de belangrijke wedstrijd tegen Tuzla City nipt gewonnen van Westerlo. Na een saaie wedstrijd kroonde Hakon Evjen zich drie minuten voor het einde tot matchwinner.

AZ heeft vanmiddag de generale repetitie voor de belangrijke wedstrijd tegen Tuzla City nipt gewonnen van Westerlo. Na een saaie wedstrijd kroonde Hakon Evjen zich drie minuten voor het einde tot matchwinner.

De Alkmaarders begonnen zonder Pavlidis (ziek), Sugawara en Karlsson (niet fit) aan de wedstrijd. Op goal stond Hobie Verhulst, wat lijkt te betekenen dat de goalie de slag heeft gewonnen van Peter Vindahl.

Het duel met de Belgen was er niet eentje om over naar huis te schrijven. De eerste helft was saai, waarbij er zelden gevaar was voor de doelen. Grootste kansje was vlak voor rust voor Reijnders, maar de inzet van de middenvelder trof geen doel. De brilstand was zodoende een logisch gevolg met rust.

Na de thee was het iets leuker, met de nadruk op ‘iets’. Het was nog steeds alles behalve een spektakel, maar de ploeg van Jansen kreeg wel de nodige kansjes. Reijnders en Van Brederode werden gevaarlijk, maar beide spelers wisten de kansen niet om te zetten in doelpunten. In de slotfase bediende Lahdo Evjen, die vlak voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Karakteristieken

Doelpunten: 88′ Evjen 0-1

Gele kaart: Barasi (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Witry (82′ Witry), Beukema (78′ Dekker), Martins Indi (c) (46′ Hatzidiakos), Kerkez (46′ M. de Wit); Reijnders, D. de Wit, Clasie (46′ Midtsjø); Odgaard (46′ Lahdo), Barasi (66′ Koopmeiners), Van Brederode (75′ Evjen)

Foto: Pro Shots | Marcel van Dorst 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %