Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ in oersaai duel langs De Graafschap

Goed was het allerminst maar AZ heeft vanavond wel weten te winnen van De Graafschap. Lang had de thuisploeg moeite om uberhaupt tot kansen te komen en het duurde dan ook tot diep in de tweede helft voor het Alkmaarsche publiek kon juichen. Mats Seuntjens was de gevierde man. Het zou de enige treffer van de wedstrijd blijken. 

De eerste helft was er eentje zonder al te veel hoogtepunten. De grootste opsteker was het meespelen van Calvin Stengs, alleen kon de aanvaller zijn ploeg ook nog niet op sleeptouw nemen. Iets wat je na zijn lange absentie natuurlijk ook niet mag verwachten. AZ was wel het enige team die dat mogelijkheden kreeg, pogingen van Seuntjens en Svensson troffen echter geen doel.

Seuntjens

Ook na de pauze werd het publiek niet echt vermaakt, al kregen de gastheren wel iets meer mogelijkheden. Stengs schoot de bal in kansrijke positie voorlangs, terwijl Idrissi zijn inzet katachtig gekeerd zag worden door Jurjus. Een kwartier voor tijd wist AZ echter eindelijk de ban te breken. Mats Seuntjens mocht van twintig meter aanleggen en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. In het vervolg van de wedstrijd zou niet meer gescoord worden.

Karakteristieken

Doelpunten: 76′ Mats Seuntjens 1-0

Gele kaarten: Midtsjø (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (60′ Gudmundsson), Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Koopmeiners; Stengs (68′ Johnsen), Seuntjens (86′ Vejinovic), Idrissi

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu (80′ Narsingh), Straalman, L. Nieuwpoort (68′ Abena), S. Nieuwpoort (c), Tutuarima; Olijve, Bakker, Klaasen; Serrarens, El Jebli (65′ Van Mieghem)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com