Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ in matig duel onderuit tegen Heerenveen

AZ is er vandaag niet in geslaagd te winnen van SC Heerenveen. Het duel tussen de twee subtoppers was van een matig niveau, met veel fouten over en weer en weinig goed voetbal. De Alkmaarders kwamen via Ouwejan nog wel op voorsprong. Michel Vlap bracht de bezoekers vervolgens aan de leiding. Gudmundsson maakte er nog 2-2 van, alvorens Lammers het duel in het voordeel van de gasten besliste. 

In de eerste tien minuten viel er, behoudens een schotje van Idrissi, weinig te beleven voor de beide goals. Nadat diezelfde Idrissi na een fantastische dieptebal van Koopmeiners oog in oog met Hahn faalde, kwam AZ toch op voorsprong. Idrissi gaf de assist, Ouwejan drukte af.

Gelijkmaker

Johnsen had vervolgens voor een ruimere marge kunnen zorgen, maar treuzelde alleen voor Warner Hahn te lang waardoor de Friese defensie in kon grijpen. De vele missers bleken uiteindelijk duur te zijn. Na een half uur spelen kon Michel Vlap eenvoudig door de Alkmaarse defensie slalommen en wipte de bal beheerst over Marco Bizot in het doel.

Vlap

Na de pauze viel er aanvankelijk ook weinig te beleven in het AFAS stadion. Beide ploegen speelden alles behalve goed, al wist Vlap zich tien minuten na de hervatting wel te onderscheiden. In de counter lag het achterin helemaal open bij de Alkmaarders, waardoor de aanvaller in de gelegenheid kwam er 1-2 van de maken. Vlap faalde niet en rondde met een prachtig lobje af.

Van den Brom greep vervolgens in door Maher en Seuntjens te brengen voor Midtsjø en Johnsen. Het resulteerde tien minuten voor tijd in de terechte gelijkmaker via het hoofd van Gudmundsson. De thuisploeg leek vervolgens door te drukken naar de overwinning maar kreeg de deksel op de neus toen Lammers er vijf minuten voor tijd 2-3 van maakte. Het was een klap die AZ niet meer te boven wist te komen.

Karakteristieken

Doelpunten: 16′ Ouwejan 1-0, 30′ Vlap 1-1, 56′ Vlap 1-2, 80′ Gudmundsson 2-2, 84′ Lammers 2-3

Gele kaarten: Hatzidiakos (AZ) Kobayashi, Floranus (SC Heerenveen)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Hatzidiakos (69′ Vejinovic), Ouwejan; Koopmeiners, Til (c), Midtsjø (60′ Maher); Gudmundsson, Johnsen (60′ Seuntjens), Idrissi

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Hoegh (c), Bulthuis, Pierie; Rienstra, Vlap (85′ Van Amersfoort), Thorsby; Kobayashi (87′ Hornkamp), Lammers, Zeneli (65′ Van Bergen)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com