Elftal en Technische staf

AZ in Friesland op jacht naar eerste driepunter

AZ neemt het vanmiddag in het Abe Lenstra Stadion op tegen gedeeld koploper Heerenveen. Hoofdtrainer Pascal Jansen blikte vrijdag vanaf het trainingscomplex vooruit op het affiche: “Kijken waar de mogelijkheden liggen.”

Loting

Vrijdag werd duidelijk dat AZ het in de Conference League opneemt tegen Cluj, Jablonec en Randers. “De competitie is van iets minder niveau dan dat je in de Europa League zou mogen verwachten”, vertelt Jansen voor de camera van AZ TV. “Aan de andere kant zijn het ook weer teams die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal en daar gaan we nu de strijd mee aan. De doelstelling om te overwinteren is in deze competitie nog steeds hetzelfde.”

Eredivisie

De ploeg van Pascal Jansen is na de wedstrijd tegen Celtic van afgelopen donderdag direct het herstel ingegaan om zich zo optimaal te voorbereiden op Heerenveen-uit. “Er zijn links en rechts wel wat klachtjes, maar dat is eigenlijk niet anders dan normaal na een wedstrijd”, vervolgt Jansen. “We benaderen Heerenveen zoals elke andere wedstrijd. We kijken waar hun plussen en minnen liggen en bespreken dat met de spelers.”

Heerenveen

SC Heerenveen raakte afgelopen vrijdag met Mitchell van Bergen één van zijn smaakmakers kwijt. De vliegensvlugge aanvaller heeft een contract getekend bij het Franse Stade Reims. Dat is niet de enige speler die de Friezen zullen moeten missen tegen AZ. Vooral achterin is de spoeling bij de blauw-witten dun: basisklanten Kaib en Bochniewicz zijn beide langdurig geblesseerd.

Recente historie

AZ doet het de laatste jaren goed in Heerenveen. De laatste vijf ontmoetingen werden allemaal gewonnen door Alkmaarders. We nemen je graag mee terug naar de wedstrijd van afgelopen seizoen, toen AZ met 0-3 te sterk was.

2020-2021: Heerenveen – AZ 0-3
Koopmeiners, Woudenberg e.d., Karlsson (AZ)
2019-2020: Heerenveen – AZ 1-2
Ejuke (Heerenveen), De Wit, Boadu (AZ)
2018-2019: Heerenveen – AZ 0-2
Floranus e.d., Idrissi (AZ)
2017-2018: Heerenveen – AZ 1-2
Vlap (Heerenveen), Til 2x (AZ)
2016-2017: Heerenveen – AZ 1-2
Ghoochannejhad (Heerenveen), Tankovic, Bel Hassani (AZ)

Aftrap

Heerenveen – AZ begint zondagmiddag om 16:45 en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant