AZ supporters betreden het veld tegen NEC
Wedstrijden

AZ in extremis naast NEC

AZ heeft ternauwernood gelijkgespeeld tegen NEC dankzij een zeer late treffer van Zakaria Aboukhlal. Het was een schrale troost bij een zeer teleurstellende avond voetbal.

Na negen minuten was het raak in een troosteloos leeg stadion en helaas was het NEC dat de eerste kans van de wedstrijd wist te benutten. Jordy Bruijn profiteerde van zeer knullig verdedigen van Martins Indi, die een onbedoelde assist gaf aan de anders heel erg buitenspel staande Bruijn (0-1). AZ kwam vrijwel meteen dichtbij de gelijkmaker, maar helaas kreeg Albert Gudmundsson de bal net niet hard genoeg tussen de palen.

Vuurwerk in het stadion

Even na de eerste kans van AZ werd het onrustig rondom het stadion. Met het nodige vuurwerk en later zelfs het veld op komende supporters werd het duel even stilgelegd door scheidsrechter Manschot, die hiermee getuige was van het zoveelste onrustige moment in de Nederlandse voetbalstadions.

Vuurwerk in het stadion bij AZ NEC

Na 22 minuten was het bijna raak voor de Alkmaarders. Na een zeer knappe actie in de zestien bij NEC, schoot Vangelis Pavlidis ongelukkig op de paal. In het verloop van de eerste helft werd AZ meer en meer de bovenliggende partij en drukte het de Nijmegenaren in hoog tempo terug. Dit resulteerde niet echt in grote kansen, al kwam Albert Gudmundsson nog dichtbij met een schot van dichtbij na een hoekshop.

Fantasieloos

Na de thee werd de wedstrijd er niet beter op en kon AZ het hoge tempo van het grootste deel van de eerste helft niet meer handhaven. Sterker nog, het verviel voor de zoveelste keer dit seizoen in fantasieloos rondspelen en veel foute passes. Waar we vorig seizoen in slechte wedstrijden altijd nog wel konden rekenen op een geniale bevlieging van jongens als Koopmeiners, Stengs en Boadu, moeten we nu toch wel concluderen dat dit echt even een stuk minder is allemaal.

Fredrik Midtsjø tegen NEC

Fredrik Midtsjø werd net als Albert Gudmundsson vrij snel gewisseld

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist invaller Zakaria Aboukhlal de 1-1 binnen te koppen. Dit voelde ongetwijfeld als een persoonlijke revanche voor Aboukhlal, maar na het laatste fluitsignaal voelde het gelijkspel toch vooral als een nederlaag.

AZ – NEC Nijmegen 1-1

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Yukinari Sugawara (77. Aslak Witry), Pantelis Hatzidiakos (83. Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (64. Håkon Evjen), Dani de Wit, Jordy Clasie; Albert Gudmundsson (64. Tijjani Reijnders), Vangelis Pavlidis (83. Zakaria Aboukhlal), Jesper Karlsson.

Opstelling NEC Nijmegen: 
Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Iván Márquez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani; Lasse Schöne, Jordy Bruijn (72. Javier Vet), Édgar Barreto (72. Dirk Proper); Magnus Matsson (83. Calvin Verdonk), Ali Akman (64. Pedro Ruiz), Jonathan Okita.

Scoreverloop: 9. Bruijn 0-1, 90+3. Aboukhlal 1-1.
Gele kaarten: Martins Indi (AZ).
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant