Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ in eigen huis onderuit tegen Willem II

AZ is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar te winnen. De Alkmaarders gingen in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Willem II. De thuisploeg kwam via Idrissi nog wel op voorsprong, maar gaf deze in de tweede helft uit handen. Voor Willem II waren Kohlert, Pavlidis en Ndayishimiye trefzeker. Door de nederlaag kan Ajax het gat morgen vergroten tot zes punten. 

Willem II begon sterk aan de wedstrijd in Alkmaar. De Tilburgers namen brutaal het initiatief en drongen de thuisploeg in het eerste kwartier regelmatig terug op eigen helft. Echt grote kansen leverde dat echter niet op. Aan de andere kant was AZ wel gevaarlijk, met name over de linkerkant via Owen Wijndal. De linksback denderde als vanouds over de flank en zorgde na twintig minuten ook voor de grootste kans. Een inzet van de verdediger spatte echter uiteen op de lat, waarna Calvin Stengs de bal op de kruising mikte.

Idrissi

AZ had de wedstrijd hierna beter onder controle en zorgde voor het meeste gevaar. Gesteund door de Ben Side, waar ook de geschorste Marco Bizot te vinden was, nam de thuisploeg na een half uur de leiding. Oussama Idrissi dribbelde naar binnen en krulde de bal op kenmerkende wijze in de verre hoek. In de slotfase van het eerste bedrijf bracht De Boer nog redding op een inzet van Heerkens en zag de goalie niet veel later een schot van Pavlidis rakelings naast gaan.

In de tweede helft was het duel aanvankelijk redelijk in evenwicht, zowel AZ en Willem II kregen in de beginfase weinig uitgespeelde kansen. Bij de eerste de beste kans waren de bezoekers echter direct trefzeker. De Boer had in eerste instantie nog antwoord op een inzet van de Tilburgers, maar moest het antwoord schuldig blijven op de rebound van Kohlert. De ploeg van Adrie Koster rook hierna bloed en ging op jacht naar meer.

Alles of niets

De beloning zou een kwartier voor tijd volgen. Pavlidis werd alleen voor De Boer gezet en stifte de bal behendig over de uitkomende doelman heen. Slot besloot hierna alles of niet te gaan spelen en bracht Druijf in de ploeg voor Vlaar. Het werd uiteindelijk niet voor AZ, dat via een afstandsschot van Ndayishimiye zelfs op een 1-3 achterstand kwam. Dat betekende de nekslag voor de thuisploeg, die in het restant van de wedstrijd geen vuist meer konden maken.

Karakteristieken

Doelpunten: 27′ Idrissi 1-0, 65′ Kohlerts 1-1, 78′ Pavlidis 1-2, 83′ Ndayishimiye 1-3

Gele kaarten: Wuytens, Koopmeiners (AZ) Peters (Willem II)

Opstelling AZ: De Boer; Svensson, Vlaar (79′ Druijf), Wuytens, WIjndal; Midtsjø, De Wit (74′ Sugawara), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Idrissi (60′ Aboukhlal)

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Nieuwkoop, Holmen, Peters, Heerkens; Llonch, Ndayishimiye, Saddiki; Nunnely (75′ Dankerlui), Pavlidis, Kohlert (80′ Nelom)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com