27-01-2021: Voetbal: AZ - FC Utrecht Eredivisie seizoen 2020-2021
Wedstrijden

AZ in eigen huis onderuit tegen FC Utrecht

AZ is vanavond in eigen huis met 0-1 onderuit gegaan tegen FC Utrecht. Sander van de Streek kroonde zich met een fraaie treffer in de tweede helft tot matchwinner. Door de nederlaag kunnen de Alkmaarse titelaspiraties, voor zover die er nog waren, in de ijskast. 

In een niet al te vermakelijke eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De openingsfase was voor de Alkmaarders, maar verder dan een schot van Boadu op de vuisten van Oelschlager kwam de ploeg van Jansen niet.

Hierna werden de Domstedelingen iets sterker, al werd Bizot eigenlijk niet echt getest. In de slotfase van het eerste bedrijf voerde AZ de druk weer wat op, maar de druk werd niet omgezet in grote kansen. Het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat de brilstand op het bord stond toen beide ploegen aan de thee gingen.

Boadu

Na de pauze had AZ het initiatief, maar had het wederom moeite om een gaatje te vinden in de hechte Utrechtse defensie. Myron Boadu was na een voorzet van Owen Wijndal het dichtste bij de openingstreffer, het was echter Eric Oelschlager die dit met een uiterste redding voorkwam.

Van de Streek

Twintig minuten voor tijd zou de thuisploeg dan toch de deksel op de neus krijgen toen Van de Streek profiteerde van balverlies van Midtsjø. De middenvelder van de gasten kwam in balbezit en vuurde bal van twintig meter op fraaie wijze in de kruising.

In de slotfase moesten de Alkmaarders dus in de achtervolging, maar een echt slotoffensief was er eigenlijk geen moment. Sugawara liet de weinige stadionbezoekers nog even juichen, maar zijn inzet ging net naast. Nadat ook Boadu nog een grote kans onbenut liet was het over en sluiten voor de thuisploeg.

Karakteristieken

Doelpunten: 69′ Van de Streek 0-1

Gele kaarten: Ramselaar, Janssen (FC Utrecht) Wijndal (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos (80′ Letschert), Martins Indi (72′ Clasie), Wijndal; Midtsjø, Stengs, Koopmeiners; Gudmundsson (72′ Reijnders), Boadu, Karlsson (72′ Aboukhlal)

Opstelling FC Utrecht: Oelschlagel; Ter Avest (60′ Van der Maarel), St Jago, Janssen (c), Warmerdam; Van Overeem (83′ Hoogma), Boussaid (83′ Sylla), Maher; Kerk (89′ Hilterman), Van de Streek, Ramselaar (60′ Emanuelson)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant