31-07-2021: Voetbal: AZ v Real Sociedad: Alkmaar Voorbereiding seizoen 2021-2022 L-R
Wedstrijden

AZ in eigen huis langs Real Sociedad

AZ heeft zojuist de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad met 1-0 gewonnen. De Alkmaarders speelden voor het eerst sinds lange tijd weer voor publiek in het vernieuwde stadion en trakteerden de aanwezige supporters op een zege door een treffer van Zakaria Aboukhlal.

Met aanvoerder Teun Koopmeiners in de basis kwam AZ in de eerste helft nauwelijks in de problemen. De Alkmaarders kregen een kans tegen, maar waren aan de andere kant een aantal keer gevaarlijk. Met name Aboukhlal was dreigend en het was dan ook niet verrassend dat de aanvaller voor de openingstreffer zorgde. Na een assist van Verhulst kwam de buitenspeler alleen voor Remiro en wipte de bal over de uitstormende doelman heen.

31-07-2021: Voetbal: AZ v Real Sociedad: Alkmaar
Voorbereiding seizoen 2021-2022
L-R

In de tweede helft gebeurde er weinig voor beide doelen. AZ hield eenvoudig stand en Verhulst hoefde nauwelijks in actie te komen. Aan de andere kant moest de doelman in actie komen na een vrije trap van Sugawara, maar veel meer kansen waren er eigenlijk niet. Meest enerverende moment van de tweede helft was de entree van Sam Beukema. De verdediger werd warm onthaald en beloonde het vertrouwen van het publiek met enkele goede ingrepen. Aan de stand zou echter niets meer veranderen.

Karakteristieken

Doelpunten: 33′ Aboukhlal 1-0

Gele kaarten: Elustondo (Real Sociedad)

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, T. Koopmeiners (c) (60′ Beukema), Oosting; Clasie (60′ Pavlidis), De Wit, Reijnders; Aboukhlal (88′ Poku), Gudmundsson, Karlsson (78′ Evjen)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant