07-03-2020: Voetbal: AZ v ADO Den Haag: Alkmaar Eredivisie seizoen 2019-2020 L-R Owen Wijndal of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ in eigen huis eenvoudig langs machteloos ADO

AZ heeft vanavond simpel afgerekend met ADO Den Haag en kan de rest van het weekend in een zetel kijken naar de verrichtingen van de concurrentie. In Alkmaar won de ploeg van Slot met 4-0 door doelpunten van Teun Koopmeiners (tweemaal), Owen Wijndal en Ferdy Druijf. Door de overwinning zijn de Alkmaarders in ieder geval voor even alleen koploper in de eredivisie. Concurrent Ajax kan later vanavond weer op gelijke hoogte komen als het wint bij Heerenveen. 

De thuisploeg had eigenlijk de gehele eerste helft het overwicht tegen een zwalkend ADO Den Haag. Clasie zorgde voor het eerste Alkmaarse gevaar, maar zag zijn schot geblokt worden. Niet lang daarna ging de bal op de stip na een overtreding van De Bock op De Wit. Koopmeiners ging achter de bal staan en schoot het buitenkansje koelbloeding binnen.

Niet lang na de openingstreffer leek AZ de wedstrijd al in het slot te gooien. Na een goede aanval over de linkerkant kreeg Wijndal de bal in de loop mee van Idrissi, waarna de linksback de bal hard achter Koopmans schoot. Het was voor Wijndal zijn eerste officiele treffer in de hoofdmacht van de Alkmaarders.

Controle

In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld. De bezoekers uit de Hofstad waren machteloos, terwijl de gastheren de controle hadden en op jacht gingen naar de derde treffer. Boadu was op aangeven van Wijndal na een uur dichtbij die treffer, de spits zag Beugelsdijk echter redding brengen op de doellijn.

Lang wist ADO die derde treffer te voorkomen, maar vijf minuten voor tijd zou deze alsnog vallen. Teun Koopmeiners was wederom de maker, ditmaal door een vrije trap fraai binnen te krullen. De aanvoerder zou hierna vervangen worden, waardoor Kenzo Goudmijn nog zijn thuisdebuut mocht maken. De invaller mocht hierna ook nog een keertje mee juichen in het veld omdat Ferdy Druijf er twee minuten voor tijd ook nog 4-0 van maakte. De spits reageerde alert door de rebound van een schot van Idrissi binnen te schieten. Het was voor Druijf zijn eerste treffer in de eredivisie.

Karakteristieken

Doelpunten: 13′ Koopmeiners (strafschop) 1-0, 19′ Wijndal 2-0, 84′ Koopmeiners 3-0, 89′ Druijf 4-0

Gele kaarten: Clasie (AZ) Meijers, Necid (ADO Den Haag)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners (c) (85′ Goudmijn), Wijndal; Midtsjø (66′ Evjen), De Wit, Clasie; Stengs, Boadu (75′ Druijf), Idrissi

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Spence, Stubbs, Beugelsdijk, De Bock, Meijers (c) (75′ Duffy); Bakker, Baluta, Thomas; Summerville (69′ Ould-Chikh), Bogle (69′ Necid)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant