Wedstrijden

AZ in Dirkshorn overtuigend langs PEC Zwolle

AZ heeft de eerste wedstrijd in de oefencampagne overtuigend gewonnen van PEC Zwolle. De Alkmaarders wonnen met 3-1 door doelpunten van Barasi, Lahdo en Pavlidis. Caschili redde in de tweede helft de Zwolse eer.

AZ heeft de eerste wedstrijd in de oefencampagne overtuigend gewonnen van PEC Zwolle. De Alkmaarders wonnen met 3-1 door doelpunten van Barasi, Lahdo en Pavlidis. Caschili redde in de tweede helft de Zwolse eer.

De ploeg van Jansen begon goed aan de wedstrijd en kwam al rap op voorsprong. Na slecht verdedigen had Van Brederode vrije doortocht richting Lamprou. De linksbuiten was echter niet zelfzuchtig en speelde de bal breed op Barasi, waarna de spits koelbloedig afrondde.

AZ bleef de betere ploeg en kwam halverwege het eerste bedrijf op 2-0. Nieuwkomer Lahdo werd de diepte in gestuurd, kwam oog in oog te staan met Lamprou en liet de doelman kansloos met een bekeken schuiver. Vlak voor de pauze voorkwam Verhulst met een katachtige reflex nog een tegentreffer.

Pavlidis

In de tweede helft stonden er elf nieuwe spelers op het veld, maar dat veranderde weinig aan het spelbeeld. AZ bleeft de betere partij en drukte dat overwicht opnieuw snel uit in de score. Pavlidis verschalkte oud-AZ’er Schendelaar tien minuten na rust met een schot in de korte hoek. PEC kon echter nog wel de eer redden. Na balverlies op het middenveld scoorde Caschili in de omschakeling.

Karakteristieken

Doelpunten: 10′ Barasi 1-0, 23′ Lahdo 2-0, 55′ Pavlidis 3-0, 68′ Caschili 3-1

Opstelling eerste helft: Verhulst; Schouten, Beukema, Dekker, M. de Wit; Reijnders (c), De Wit, De Jong; Lahdo, Barasi, Van Brederode

Opstelling tweede helft: Vindahl; Witry, Hatzidiakos, Koopmeiners, Kerkez; Midtsjø, Odgaard, Buurmeester; Griffith, Pavlidis, Duin

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %