Wedstrijden

AZ in Den Haag tegen FC Mariupol

Donderdagavond ontvangt AZ in de return van de derde voorronde van de Europa League FC Mariupol. Voorafgaand aan dit affiche ging het uiteraard veel over het deels ingestorte dak van het Victorie Stadion. De Alkmaarders zullen daarom hun ‘thuiswedstrijd’ tegen Mariupol afnemen in het stadion van ADO Den Haag.

Afgelopen donderdag verzuimde AZ om het grote overwicht in het veld om te zetten in doelpunten. Ondanks de 18 doelpogingen van de Alkmaarders bleef het 0-0. Mocht AZ doorgaan naar de volgende ronde, dan zullen zij volgende week de laatste voorronde nog moeten doorkomen. In de play-offs moet dan worden afgerekend met Royal Antwerp of Viktoria Plzen. Vorige week wonnen de Belgen thuis met 1-0.

Bizot
Bizot wist afgelopen weekend voor het vijfde opeenvolgende duel de nul te houden. Daarmee is de Oranje-international dit seizoen in nog geen enkele officiële wedstrijd gepasseerd. Bizot beleeft sowieso al een sterk 2019, hij wist in liefst 15 van de 24 wedstrijden zijn doel schoon te houden.

Slot
Trainer Arne Slot kijkt in ieder geval met een positief gevoel vooruit naar het treffen met de Oekraïners. ‘We zijn vorige week in staat geweest de nodige kansen te creëren’ stelt de oefenmeester voor de camera van AZ TV. ‘Als je terugkijkt hebben we veel mogelijkheden gehad, al heeft dat niet geresulteerd in heel veel grote kansen. Dus aan ons de taak om morgen ons veldoverwicht, wat ik verwacht dat we morgen krijgen, om te gaan zetten in grote kansen. Want hoe meer grote kansen je krijgt, hoe groter de kans is dat je scoort. Al moeten we wel beducht zijn op hun counter.’ Morgen kan de trainer beschikken over een volledig fitte groep.

Live volgen
AZ-FC Mariupol begint morgenavond om 20.30 en staat onder leiding van arbiter Bartosz Frankowski. De wedstrijd is live te zien op SBS 9.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.