Wedstrijden

AZ in de tweede helft langs Go Ahead Eagles

AZ heeft zojuist met 2-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Na een moeizame eerste helft toonde de ploeg in de tweede helft meer energie en kreeg het ook meer kansen. Vangelis Pavlidis brak de ban in Alkmaar, waarna de uitblinkende Myron van Brederode de wedstrijd besliste. 

AZ heeft zojuist met 2-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Na een moeizame eerste helft toonde de ploeg in de tweede helft meer energie en kreeg het ook meer kansen. Vangelis Pavlidis brak de ban in Alkmaar, waarna de uitblinkende Myron van Brederode de wedstrijd besliste. 

De eerste helft kwam maar moeilijk op gang, waarbij er zeker in de eerste twintig minuten weinig te beleven viel. In het tweede gedeelte van de eerste helft voerde AZ de druk iets op, maar dat resulteerde vooral in veel corners. Via Reijnders en De Wit was de thuisploeg het dichtste bij een doelpunt, maar echt moeilijk heeft De Lange het niet gehad.

Na de pauze kreeg de ploeg van Jansen al snel de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, het was echter Pavlidis die oog in oog met De Lange de trekker niet overhaalde. Het betekende het begin van een periode waarin Go Ahead nauwelijks van de eigen zestien af kwam.

Pavlidis

Via schoten van Evjen en wederom een grote kans voor Pavlidis werd het overwicht ook in kansen uitgedrukt. Gescoord werd er echter nog niet. Halverwege de tweede helft zou de dadendrang toch beloond worden en het was Pavlidis die op aangeven van Witry succesvol was.

Van Brederode

AZ ging hierna door met aanvallen en met name Van Brederode wist zich te onderscheiden met een aantal fraaie acties. Vijf minuten voor tijd werd de linksbuiten beloond voor zijn goede spel met een treffer. De aanvaller reageerde attent toen de bal voor zijn voeten viel en schoot van dichtbij binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 69′ Pavlidis 1-0, 85′ Van Brederode 2-0

Gele kaarten: Adekanye (Go Ahead Eagles) D. de Wit (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (62′ Witry), Beukema, Martins Indi, Kerkez (62′ M. de Wit); Reijnders, D. de Wit, Clasie; Evjen (84′ Lahdo), Pavlidis (84′ Barasi), Van Brederode

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa, Fontan, Kuipers; Willumsson (76′ Saathof), Linthorst, Llansana, Edvardsen (66′ Adekanye); Lidberg, Stokkers

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %