AZ verliest in de laatste minuut van Feyenoord
Wedstrijden

AZ in blessuretijd onderuit tegen Feyenoord

Feyenoord heeft vanavond in blessuretijd gewonnen van AZ. Cyriel Dessers kroonde zich tot matchwinner in een matige topper. Door de verliespartij zakt de ploeg van Jansen naar plek elf op de ranglijst.

AZ speelde de eerste helft slordig en mocht dankbaar zijn dat het ongeschonden de rust haalde. Linssen vond na een foute pass van Clasie Vindahl op zijn weg, waarna Sinisterra enkele minuten later de paal raakte. De Alkmaarders konden daar aanvallend weinig tegenoverstellen. De Wit was de enige die Bijlow in de eerste helft testte.

Na de pauze dacht Feyenoord snel op voorsprong te komen, maar de treffer van Linssen werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers via Pavlidis en Reijnders twee grote kansen om op voorsprong te komen. De middenvelder en de aanvaller zagen hun pogingen echter geblokt worden.

in de slotfase kregen beide ploegen kansen, maar maaide Dessers in kansrijke positie over de bal heen en schoot Karlsson aan de andere kant op de paal. Uiteindelijk zouden de Rotterdammers toch aan het langste eind trekken en was het Dessers die via Hatzidiakos raak schoot.

Samenvatting Feyenoord – AZ (1-0)

Karakteristieken

Doelpunten: Cyriel Dessers (’92)

Gele kaarten: Wijndal (AZ)

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (c); Midtsjø (76’ Aboukhlal); De Wit, Clasie; Gudmundsson (70’ Reijnders), Pavlidis, Karlsson

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Toornstra (76’ Nelson), Linssen (82’ Dessers) Sinisterra (76’ Jahanbakhsh)

Foto: Erwin Spek | Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant