Félix Correia wordt door Manchester City verhuurd aan AZ
Elftal en Technische staf

AZ huurt Félix Correia voor twee seizoenen van Man City

Félix Correia wordt de nieuwste aanwinst van AZ. Bronnen rond AZFanpage melden dat de vleugelspeler voor twee seizoenen wordt gehuurd van Manchester City. De Citizens hebben de Portugees deze zomer overgenomen van Sporting Portugal en stallen hem dus de komende twee jaar in Alkmaar. Daarmee gaat één van de wensen van Arne Slot in vervulling. Naast een opvolger voor Guus Til was de technische leiding ook op zoek naar een vleugelspeler.

Correia staat in eigen land te boek als groot talent en wordt de nieuwe Nani genoemd. De aanvaller is rechtsbenig en kan het beste uit de voeten op de rechtervleugel. Dat was ook de uitdrukkelijke wens van Slot, die zijn selectie wilde versterken met een buitenspeler die met zijn ‘goede been’ aan de buitenkant staat. Correia speelde tot dusver 14 interlands voor Portugal onder 19, waarin hij tweemaal scoorde. Voor zover wij kunnen nagaan heeft hij niet gedebuteerd in het eerste van Sporting.

[Foto: Pro Shots / SIPA USA]

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant