Wedstrijden

AZ houdt punt over aan oersaai duel tegen Vitesse

AZ speelt gelijk bij Vitesse

De wedstrijd tussen AZ en Vitesse is vanavond geeïndigd in een bloedeloos gelijkspel. In een slechte wedstrijd, met weinig kansen voor beide doelen, was 0-0 een terechte uitslag. Door het punt stijgt de ploeg weer naar plek twaalf, de plaats waar het voor dit weekend ook al stond. 

In een ontzettend slechte eerste helft waren de kansen op een hand te tellen. Vitesse was in de openingsfase iets dreigender, terwijl de Alkmaarders in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf de overhand hadden. Het spel was echter van beide kanten enorm slecht, met veel balverlies en weinig geslaagde aanvallen. Vlak voor rust leek Pavlidis de score te openen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens hands.

Na de pauze was er aanvankelijk ook weinig vuurwerk voor beide doelen. Pas na ruim een uur spelen was er weer een serieuze doelpoging, al zag Vroegh zijn puntertje net naast de kruising vliegen. In de blessuretijd drong AZ nog wat aan, al wist het Schubert niet te testen. Gescoord zou er dan ook niet meer worden, waardoor het duel eindigde zoals dat het begon.

Karakteristieken

Doelpunten: 

Gele kaarten: Bazoer (Vitesse) Midtsjø (AZ)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (80′ Sugawara), Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit (66′ Gudmundsson), Clasie (76′ Reijnders); Pavlidis (66′ Aboukhlal), Karlsson

Opstelling Vitesse: Schubert; Dasa, Doekhi, Bazoer (60′ Oroz), Rasmussen, Wittek; Bero (46′ Domgjoni), Tronstad (60′ Vroegh), Huisman (60′ Gboho); Buitink (60′ Fredriksen), Openda (85′ Manhoef)

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %