Elftal en Technische staf

AZ hervat competitie zonder geblesseerde Martins Indi

Interview met Bruno Martins Indi na AZ - FC Groningen

Pascal Jansen kan zondag bij de competitiehervatting niet beschikken over Bruno Martins Indi. De centrale verdediger kampt met een voetblessure.

Mogelijk betekent de absentie van Martins Indi een nieuwe basisplaats voor Sam Beukema, maar daar liet Jansen vrijdag nog niets over los. “Dat zal zondag moeten blijken.”

Gudmundsson

Albert Gudmundsson moest het trainingskamp van AZ overslaan omdat hij ziek was. De aanvaller is inmiddels weer volledig hersteld en zit zondag gewoon weer bij de wedstrijdselectie.

Tweede ontmoeting in korte tijd

AZ en Fortuna namen het in december nog tegen elkaar op. In het AFAS Stadion was de ploeg van Pascal Jansen destijds met 2-1 te sterk. “In de thuiswedstrijd kwamen we onnodig op achterstand vanuit een corner”, vertelt Jansen op de clubwebsite. “Vervolgens kregen we de overhand, maar waren we niet doortastend genoeg om die mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Wat wel mooi was in die wedstrijd, was dat we de aanval zijn blijven zoeken en ook de beloning daarvoor hebben gekregen door twee keer te scoren.”

Fortuna

Fortuna kan een overwinning goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Sjors Ultee staat namelijk zeventiende in de nationale competitie. Van de laatste vijf duels wonnen de Limburgers er slechts één.

Recente historie

AZ is al bijna vijfentwintig jaar ongeslagen in Sittard. De laatste overwinning van de Alkmaarders in Limburg dateert uit het najaar van 2018. Dankzij goals van Seuntjens, Til en Idrissi werd het toen 0-3.

2017-2018: Fortuna Sittard – AZ 2-4
Dianessy, Stokkers (Fortuna), Weghorst 2x, Garcia, Jahanbakhsh (AZ)
2018-2019: Fortuna Sittard – AZ 0-3
Seuntjens, Idrissi, Til (AZ)
2020-2021: Fortuna Sittard – AZ 3-3
Flemming 2x, Hansson (Fortuna), De Wit, Koopmeiners, Boadu (AZ)

Aftrap

Fortuna Sittard – AZ begint zondagmiddag om 16.45 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %