Wedstrijden

AZ hervat Eredivisie tegen Vitesse, Sadiq nog vraagteken

AZ versterkte zich op de slotdag van de transferzomer met Ibrahim Sadiq van BK Häcken. Het is echter nog even afwachten of de Ghanees er zondag tegen Vitesse meteen al bij is.

Dat heeft alles te maken met het rondkrijgen van de werkvergunning. De 23-jarige aanvaller mag zijn AZ-debuut maken als hij speelgerechtigd is. Donderdag was Sadiq nog twee keer trefzeker in de play-offs van de Europa League.

Rentree

Tegen Brann keerden Mees de Wit, Dantas en Van Brederode na blessureleed weer terug bij de selectie van de Alkmaarders. Op de clubwebsite laat Jansen weten dat het met jeugdexponenten Schouten, Meerdink en Goes ook weer de goede kant op gaat. “Zij hebben de afgelopen dagen bij Jong AZ getraind en zijn daar goed doorgekomen. Twee of drie van hen zullen zondag gaan spelen tegen ADO Den Haag.” Mogelijk sluiten ze ook aan bij de selectie van AZ Onder 19, dat volgende week tegen Boca Juniors speelt.

AZ-aanvaller Myron van Brederode. Sadiq is nog een vraagteken voor zondag.

Vitesse

Vitesse zette het nieuwe Eredivisieseizoen in gang met een wedstrijd tegen FC Volendam. Door een goal in de slotfase van Marco van Ginkel eindigde het duel in een 1-2 overwinning voor de Arnhemmers. Het daaropvolgende duel tegen PSV was de achtvoudig international ook trefzeker. Het duel met de Eindhovenaren werd met 1-3 verloren door Vitesse.

De nummer twaalf van de Eredivisie versterkte zich de afgelopen weken met Joel Voelkerling Persson, Ramon Hendriks en Mica Pinto. Zij zullen allemaal in de selectie zitten voor het duel met AZ.

Matchwinner Karlsson

AZ boekt de laatste jaren wisselende resultaten in Arnhem. In 2021 en 2022 werd er in de Gelredome twee keer met 2-1 verloren, en vorig seizoen wist AZ wél te winnen op bezoek bij Vitesse. Op 3 maart van dit jaar kroonde Jesper Karlsson zich tot matchwinner.

Aftrap

De bal gaat zondag om 16:45 uur rollen in het Gelredome. De wedstrijd is live te volgen op ESPN 2.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %