Wedstrijden

AZ herovert koppositie na zege in Utrecht

Door een 1-2 overwinning op FC Utrecht mag AZ zich wederom koploper noemen in de eredivisie. De Alkmaarders wonnen overtuigend in de Domstad en konden de drie punten bijschrijven door treffers van Van Brederode en Sugawara. Sylla scoorde tegen.

Door een 1-2 overwinning op FC Utrecht mag AZ zich wederom koploper noemen in de eredivisie. De Alkmaarders wonnen overtuigend in de Domstad en konden de drie punten bijschrijven door treffers van Van Brederode en Sugawara. Sylla scoorde tegen.

AZ bepaalde in de eerste helft wat er gebeurde in de Galgenwaard. De Alkmaarders waren dominant en begonnen goed aan de wedstrijd. Gesteund door een goed gevuld uitvak zochten de bezoekers de aanval en was het uiteindelijk Sugawara die de eerste kans kreeg. De Japanner had echter geen succes.

Na een kwartier leek FC Utrecht de uitgelezen kans te krijgen om de score te openen toen Gözübüyük op aanraden van de grensrechter naar de stip wees. De VAR greep vervolgens terecht in, waarna de scheidsrechter de beslissing terugdraaide.

Een kwartier voor rust zou AZ vervolgens de score openen. Myron van Brederode kreeg de bal op twintig meter van de goal voor zijn voeten, draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal met uiterste precisie achter Barkas.

Sugawara

In de tweede helft begon de ploeg van Jansen weer sterk, al kregen de Domstedelingen na een dubbele wissel wel een paar kansen. De Alkmaarders wisselden niet lang daarna ook driemaal en verdubbelde de score op het moment dat het thuispubliek ‘alles of niets’ begon te scanderen. Yukinari Sugawara kapte binnen de zestien naar zijn linkerbeen en schoot de bal prachtig in de verre kruising.

AZ behield hierna de controle, al was FC Utrecht via Sylla nog wel dichtbij de aansluitingstreffer. De aanvaller schoot in kansrijke positie echter over. In blessuretijd kon de aanvaller nog wel juichen toen hij in de derde minuut van de blessuretijd de aansluitingstreffer maakte. Hierna werd er direct afgefloten. De ploeg uit de Kaasstad won zodoende betrekkelijk eenvoudig en mag zich weer koploper noemen in de eredivisie. Volgende week wacht de kraker tegen Feyenoord.

Karakteristieken

Doelpunten: 31′ Van Brederode 0-1, 68′ Sugawara 0-2, 90′ Sylla 1-2

Gele kaarten: Brouwers, Sagnan (FC Utrecht)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker (61′ Vanheusden), Kerkez (87′ M. de Wit); Reijnders, D. de Wit (87′ Lahdo), Reijnders; Sugawara, Odgaard (61′ Karlsson), Van Brederode (61′ Bazoer)

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Maarel (c), Sagnan, Warmerdam; Brouwers (56′ Sylla), Bozdogan, Van de Streek (74′ Shein); Maeda (56′ Zagre), Dost, Redan (74′ Douvikas)

Foto: Pro Shots | Marcel van Dorst

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %