Wedstrijden

AZ heeft op eenvoudige avond geen kind aan RKC

AZ heeft vanavond een makkelijke avond gehad tegen RKC Waalwijk. In eigen huis won de ploeg van Jansen met 3-0 door treffers van Mijnans, Lahdo en Van Brederode. Door de zege nemen de Alkmaarders afstand van Sparta en FC Twente en nadert het Ajax tot op twee punten. Over twee weken treffen de ploegen elkaar in Amsterdam. 

De thuisploeg kende een droomstart en kwam na acht minuten al aan de leiding door een treffer van Mijnans. De middenvelder kopte een afgemeten voorzet van Sugawara achter de kansloze Pereira. In het restant van de eerste helft waren er nog kansen voor Van Brederode voor AZ en Seuntjens voor RKC, maar was het verder rustig voor beide doelen. Smetje op de eerste helft was het uitvallen van Odgaard.

Meerdink was de vervanger van Odgaard, maar ook de spits kende ook geen gelukkige avond want hij moest in de rust geblesseerd achterblijven in de kleedkamer. Zonder aanvaller kenden de Alkmaarders weer een goede start van de tweede helft en verdubbelde Lahdo met een pegel via de onderkant van de lat de marge.

Van Brederode

Nadat Mijnans een grote kans had laten liggen op de derde treffer was het vijf minuten later alsnog raak. De uitblinkende Reijnders brak door aan de rechterkant, behield het overzicht en bediende Van Brederode. Het was voor de linksbuiten vervolgens een koud kunstje om de bal binnen te tikken.

In het restant van de wedstrijd was de grootste kans voor de bezoekers. Mats Seuntjens zag zijn inzet na een fraaie actie net voorbij de verkeerde kant van de kruising zeilen, vanuit het perspectief van de Brabanders gezien. Het bleef zodoende bij 3-0, waardoor AZ goede zaken doet met het oog op het behalen van Europees voetbal. De Alkmaarders lopen uit op FC Twente en Sparta, terwijl plek drie ook weer in het vizier komt.

Karakteristieken

Doelpunten: 8′ Mijnans 1-0, 51′ Lahdo 2-0, 63′ Van Brederode 3-0

Gele kaarten: 

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Kerkez; Reijnders, Mijnans (80′ Buurmeester), Clasie (c) (68′ Bazoer); Lahdo (80′ M. de Wit), Odgaard (21′ Meerdink/46′ Mihailovic), Van Brederode

Opstelling RKC Waalwijk: Pereira; Lelieveld (65′ Lobete), Gaari, Van den Buijs, Adewoye, Bakari; Oukili (80′ Lokesa), Anita (80′ Augustijns), Clement (65′ Jozefzoon); Seuntjens (86′ Kuijpers), Kramer

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %