*Robert Eenhoorn*, *Max Huiberts*
Overig nieuws

AZ heeft de vierde begroting van Nederland en is Vitesse voorbij

AZ start dit seizoen met de vierde begroting van de eredivisie. De Alkmaarders hebben een begroting van 27,5 miljoen euro, wat 2,5 miljoen euro meer is dan Vitesse, maar nog wel 37,5 miljoen euro minder dan nummer drie Feyenoord. Ajax is de absolute koploper met een begroting van liefst 160 miljoen euro.

De club uit de Kaasstad ziet de begroting dus iets stijgen ten opzichte van laatste jaren, waarbij moet worden aangetekend dat de Europese inkomsten niet zijn opgenomen in de begroting. Mocht AZ zich alsnog weten te plaatsen voor de Europa League, dan kan de club een startpremie van 3,63 miljoen euro beschrijven. Gaan we naar de Conference League dan wacht een startpremie van 2,94 miljoen euro.

Traditionele top drie

Bovenstaande geeft aan dat AZ op financieel gebied dus uitstekende zaken doet, maar dat de kloof met de traditionele top drie immens is. Ajax (160 miljoen), PSV (85 miljoen) en Feyenoord (65 miljoen) hebben een veelvoud te besteden, iets wat de sportieve prestaties van de Alkmaarders de laatste jaren des te knapper maakt.

Foto: Soccrates | Ed van de Pol

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant