Elftal en Technische staf

AZ heeft Clasie terug voor clash met Lazio

Pascal Jansen kan dinsdag tegen Lazio in de achtste finale van de Conference League weer beroep doen op Jordy Clasie. De middenvelder was afgelopen weekend afwezig wegens een schorsing. Waarschijnlijk moet Mihailovic daardoor weer op de bank plaatsnemen.

Pascal Jansen kan dinsdag tegen Lazio in de achtste finale van de Conference League weer beroep doen op Jordy Clasie. De middenvelder was afgelopen weekend afwezig wegens een schorsing. Waarschijnlijk moet Mihailovic daardoor weer op de bank plaatsnemen.

AZ is met 21 spelers afgereisd naar Rome. Met Ryan, Owusu-Oduro, Goes, Mihailovic en Mijnans zijn er liefst vijf spelers voor het eerst mee op een Europese trip van de Alkmaarders. Mijnans maakt naar verwachting dinsdag zijn Europese debuut.

Pascal Jansen en Jordy Clasie schoven maandagavond aan in de persruimte van Stadio Olimpico om vooruit te blikken op het affiche met Lazio. “Uiteraard hebben we onze ideeën voor morgen, maar we hebben ook onze eigen identiteit”, is te lezen op de officiële kanalen van AZ. “Ik heb de wedstrijd tegen Sampdoria live gezien in het stadion en de wedstrijd tegen Napoli met veel belangstelling bekeken op televisie. We zien ook wel degelijk de zwaktes van Lazio en die gaan we morgen proberen te benutten. De waarheid ligt altijd op het veld.”

AZ en Pascal Jansen hebben de intentie om met elkaar door te gaan.

Lazio

Lazio is de nummer drie van de Serie A. De ploeg van Sarri won afgelopen weekend knap op bezoek bij koploper Napoli, dat daardoor pas voor de tweede keer dit seizoen onderuit ging. Lazio bereikte de achtste finale van de Conference League door als derde te eindigen in de Europa League-poule met Feyenoord. In de tussenronde waren de Romeinen vervolgens met 1-0 te sterk voor Cluj, waar AZ vorig seizoen nog tegen speelde.

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat Lazio niet kan beschikken over topscorer Ciro Immobile. De viervoudig topscorer van de Serie A heeft een blessure overgehouden aan het duel met Napoli en is ook nog onzeker voor de return in Alkmaar.

Laatste keer in Italië

AZ zal goede herinneringen hebben aan de vorige keer dat het op Italiaanse grondbodem speelde. In het seizoen 2020-2021 wonnen de Alkmaarders namelijk met 0-1 bij Napoli. Dani de Wit was de gevierde man in de wedstrijd.

Aftrap

Lazio – AZ begint vandaag om 18:45 uur en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd verschijnt een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %