Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

AZ haalt Yukinari Sugawara

Yukinari Sugawara is de nieuwste aanwinst van AZ. De Alkmaarders nemen de Japanner op huurbasis over van Nagoya Grampus, de club waar ook Keisuke Honda ooit begon. Sugawara is een 18-jarige rechtsback die al de nodige ervaring heeft op het hoogste niveau. Hij speelde dertien wedstrijden op het hoogste niveau in zijn thuisland en kwam ook nog negen keer uit in de beker. Ook nam hij deel aan twee jeugd WK’s.

AZ was hard op zoek naar een rechtervleugelverdediger. Op dit moment hebben de Alkmaarders Jonas Svensson onder contract staan als onbetwiste eerste keus, maar daarachter is geen vervanging na het vertrek van Ricardo van Rhijn. Met zijn leeftijd kan Sugawara echter ook nog uitkomen voor Jong AZ om zo ritme te houden en te wennen aan het spelsysteem van de Alkmaarders. De rechtsback kan eventueel ook nog in het centrum uit de voeten. Of AZ een optie tot koop heeft bedongen is niet gecommuniceerd.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com