Elftal en Technische staf

‘AZ haalt Rody de Boer op bij Telstar’

Rody de Boer maakt deze zomer de overstap van Telstar naar AZ, dit meldt de IJmuider Courant. De Boer keepte een zeer sterk seizoen in Velsen-Zuid en wist zich in de kijker te spelen van diverse clubs. Onder andere Watford, Bournemouth en FC Augsburg hadden interesse in de goalie, die zijn keuze uiteindelijk liet vallen op AZ. De Alkmaarders volgen de doelman volgens het medium al een tijdje. In de winterstop bekeek een delegatie, bestaande uit Max Huiberts, Robert Eenhoorn en Michel Doesburg, de doelman in een oefenduel tegen Sparta. Telstar won de wedstrijd met 1-0 en De Boer maakte een goede indruk.

Nieuwe keeper

AZ was al langer op zoek naar een nieuwe keeper. Gino Coutinho vertrok al uit Alkmaar, terwijl ook Nick Olij deze zomer zo goed al zeker van werkgever zal wisselen. De Alkmaarse leiding zocht daarbij naar een talentvolle keeper die alles kan keepen bij Jong AZ. De keuze is daarbij dus gevallen op de 20-jarige Hagenaar. Hoeveel de Alkmaarders voor De Boer betalen is niet bekend. Wel heeft Telstar een doorverkooppercentage bedongen.

Foto: Pro Shots | Erwin Spek

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant