Wedden op voetbal

Overig nieuws

‘AZ greep net naast diverse supersterren’

AZ wist vorig decenium diverse spelers te strikken die een grote toekomst werd voorspeld. Zo werden onder andere Sergio Romero, Graziano Pellè en Moussa Dembélé naar Alkmaar gehaald. Het scheelde echter niet veel of diverse andere toptalenten hadden hun handtekening gezet onder een contract in de Kaasstad. Sommige geruchten gingen al een tijdje in de rondte, het verhaal van Ángel di María was zelfs al bevestigd, maar andere namen zijn nieuw. Naar aanleiding van een fotoreportage van Voetbalzone, en een gebrek aan actuele geruchten, willen wij dit toch even met jullie delen. Hieronder een kort overzicht van de spelers die bijna te bewonderen waren geweest in Alkmaar.

Ángel di María

Het verhaal van Ángel di María is misschien wel het meest bekend. Marcel Brands wilde de talentvolle vleugelspeler destijds overnemen van Rosario Central. ‘Bij AZ hadden we Di Maria op een haar na binnen’, zei Marcel Brands daar later over. Het Portugese Benfica gooide medio 2007 op het laatste moment, via een tussenpersoon, echter roet in het eten. De Argentijn zou later voor veel geld verkocht worden en speelde nadien bij Real Madrid, Manchester United en zijn huidige club PSG. Inmiddels heeft hij ook een aardig gevulde prijzenkast en wist hij onder andere de Champions League te winnen met Real en werd hij zowel kampioen in Spanje als in Frankrijk.

Alexandre Pato

Een gerucht dat al langer de ronde ging was dat van Alexandre Pato. In 2007 wist Marcel Brands volgens Voetbalzone de toenmalige voorzitter te overtuigen om liefst veertien miljoen te investeren in de aanvaller. ‘Stop het geld maar in Pato, daar haal je dertig miljoen mee op.’ AZ meldde zich SC Internacional maar zou uiteindelijk aan het kortste eind trekken. Medio 2007 zou Pato namelijk voor 22 miljoen verkassen na AC Milan. Na wat goede eerste jaren in dienst van I Rossoneri belandde het voormalige wonderkind in China waar hij nu voor Tianjin Quanjian speelt.

Ramires Santos do Nascimento

Ramires Santos do Nascimento, kortweg Ramires, kennen wij vooral van zijn periode bij Chelsea. De defensieve middenvelder was jarenlang een vaste waarde bij de Londenaren en veroverde in die periode bijna alle prijzen die mogelijk waren. Hoogtepunt was het winnen van de Champions League in 2012. Ook Ramires was volgens Marcel Brands dichtbij een overgang naar AZ. Wederom was het echter Benfica dat voorkwam dat de latere Brazilaanse interantional in het AFAS-Stadion te bewonderen zou zijn. Inmiddels speelt de middenvelder in China bij Jiangsu Suning.

Tuncay Sanli

Wellicht iets minder spectaculair is de naam van Tuncay Sanli. De Turkse spits nam het in 2007 met zijn toenmalige club Fenerbahçe op tegen AZ, waarna de Alkmaarders geinteresseerd raakten in de aanvaller. De international zou aan het einde van dat seizoen ook vertrekken bij de Turkse grootmacht, alleen was Alkmaar niet zijn uiteindelijke bestemming. De tachtigvoudig international zou ‘voor het geld kiezen’ en transfereren naar Middlesbrough. De inmiddels 35-jarige Turk speelt momenteel in India.

Foto’s: Pro Shots

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

2 Comments

Comments are closed.
  • Avatar