‘AZ greep naast Emanuelson’

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft een poging gewaagd om Urby Emanuelson naar Alkmaar te halen, dit meldt de Telegraaf deze ochtend. De voormalig Ajacied tekende gister bij FC Utrecht, maar kon volgens het medium ook een contract signeren bij AZ en Vitesse. Het ochtendblad meldt dat de slagvaardigheid van Erik ten Hag uiteindelijk de doorslag gaf bij de voormalig international.

Opvallend

De berichtgeving uit de Telegraaf is opvallend te noemen, dit omdat eerder bekend werd dat er van AZ niet veel verwacht hoeft te worden als het gaat om inkomende transfers. Max Huiberts gaf tijdens de eerste training immers aan dat hij tevreden is met de huidige selectie. Gister meldde het NHD bovendien dat er geen vervangers zullen worden gehaald voor Luckassen en bij een eventueel vertrek van Haps. Wat de rol van Emanuelson had moeten worden is onbekend, al is hij door zijn veelzijdigheid op verschillende posities inzetbaar.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat een overgang van de linkspoot naar Alkmaar afketst. In 2005 was het de bedoeling van Ajax om hem te betrekken in de deal met Olaf Lindenbergh. Het idee was dat Emanuelson op huurbasis naar Alkmaar zou verkassen, terwijl Lindenbergh de omgekeerde weg zou bewandelen. De Amsterdammer weigerde en besloot voor zijn kansen te gaan in de hoofdstad. Daar groeide hij uit tot international en zou later ook nog spelen voor AC Milan, Fulham, Atalanta Bergamo, AS Roma, Sheffield Wednesday en nu dus FC Utrecht.

Foto: Pro Shots

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

14 Reacties

 • Nee, Adam Maher hebben we niet nodig. Nee, Ruud Vormer ook niet. Emanuelson! Zou het gerucht iets met de zaakwaarnemer van doen zijn?

  • Echt he Kermit… Goede spelers laten lopen, rotzooi als Furby wel willen halen…

   Hoop dat AZ schoon schip maakt, beginnende vanuit de leiding…

   • Ik heb zeer zo mijn twijfels bij het waarheidsgehalte. Zaakwaarnemers roepen soms wel eens wat om wat ruchtbaarheid en marktwaarde te creëren.

 • Geloof er geen kut van. Zal waarschijnlijk iemand vanuit Utrecht zijn geweest die dit heeft verzonnen om naar eigen achterban te laten zien dat ze slagvaardig zijn.

 • Blij dat hij niet komt. Wat voor signaal geef je dan af naar Ouwejan en Wijndal, stel dat Haps vertrekt..

  • Ja maar je kunt niet alleen met een kleuterklas opdraven. Je heb ook een paar oudere ervaren spelers nodig. Echter niet op positie Van Urby. Al is Rienstra ook geen optie. Hoop niet dat Rienstra vast in basis komt te staan.

   Met huidige selectie zal het een lastige klus worden in top 7 te handhaven met een kneus als vdB.

  • Die enanueson had alleen maar in de weg gezeten voor de huidige spelers, een onzin verhaal dus… van het roddelblad telegraaf

 • Utrecht is echt veel beter bezig dan AZ. Goede aankopen, en een trainer die vele malen beter is dan v.d. Brom. AZ gaat echt niet boven Utrecht eindigen komend seizoen.

  • weet je niet. goede aankopen wil niet zeggen dat het samen kan spelen. een speler als emanuelson gaat echt geen dingen aannemen van een 23 jarige aanvoerder bijvoorbeeld. daarbij hebben ze een europees avontuur (voor zolang dat duurt). Utrecht is al jaren goed bezig. het stoort mij meer dat ploegen als Vitesse, heerenveen, groningen, Heracles, etc. een inhaalslag maken ten opzichte van AZ. dat zijn ploegen waar in het verleden punten te halen vielen en de laatste seizoenen met onnoemelijk veel moeite een puntje uit voort komt.
   snap ook niet dat AZ zich niet versterkt. baal er enorm van dat bepaalde mensen een dikke plaat voor hun harses hebben. vorig jaar ook al geen kind van de rekening, je mag kennelijk aanklooien zonder dat daar consequenties aan zitten.

 • Wat moet AZ nou met een speler van 30, restwaarde is nihil, blessuregevoelig, eist een topsalaris en blokkeert de doorstroming van de eigen jeugd, ik kan hier echt niet wakker van liggen en wens FC Utrecht alle succes met deze speler. Utrecht zal, net als AZ, in het verleden de tol gaan betalen voor het Europese voetbal en zeg daarom ook dat AZ boven Utrecht gaat eindigen dit seizoen.