Elftal en Technische staf

‘AZ greep naast Emanuelson’

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft een poging gewaagd om Urby Emanuelson naar Alkmaar te halen, dit meldt de Telegraaf deze ochtend. De voormalig Ajacied tekende gister bij FC Utrecht, maar kon volgens het medium ook een contract signeren bij AZ en Vitesse. Het ochtendblad meldt dat de slagvaardigheid van Erik ten Hag uiteindelijk de doorslag gaf bij de voormalig international.

Opvallend

De berichtgeving uit de Telegraaf is opvallend te noemen, dit omdat eerder bekend werd dat er van AZ niet veel verwacht hoeft te worden als het gaat om inkomende transfers. Max Huiberts gaf tijdens de eerste training immers aan dat hij tevreden is met de huidige selectie. Gister meldde het NHD bovendien dat er geen vervangers zullen worden gehaald voor Luckassen en bij een eventueel vertrek van Haps. Wat de rol van Emanuelson had moeten worden is onbekend, al is hij door zijn veelzijdigheid op verschillende posities inzetbaar.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat een overgang van de linkspoot naar Alkmaar afketst. In 2005 was het de bedoeling van Ajax om hem te betrekken in de deal met Olaf Lindenbergh. Het idee was dat Emanuelson op huurbasis naar Alkmaar zou verkassen, terwijl Lindenbergh de omgekeerde weg zou bewandelen. De Amsterdammer weigerde en besloot voor zijn kansen te gaan in de hoofdstad. Daar groeide hij uit tot international en zou later ook nog spelen voor AC Milan, Fulham, Atalanta Bergamo, AS Roma, Sheffield Wednesday en nu dus FC Utrecht.

Foto: Pro Shots

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com