Elftal en Technische staf

‘AZ geïnteresseerd in Dagerstal’

Filip Dagerstal staat in de belangstelling van AZ, dat meldt Voetbal International. Volgens het medium zouden de Alkmaarders de verdediger deze zomer over willen nemen van Norrköping in zijn geboorteland. De tweevoudig Zweeds international ligt nog tot het einde van dit kalenderjaar vast bij de huidige koploper van de Allsvenskan. Gezien de positie op de ranglijst wil de club hem dan ook liever niet laten gaan deze zomer.

In de race om de handtekening van de 23-jarige verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, moet AZ concurreren met Vitesse en FC Twente volgens VI. Dat de Alkmaarders op zoek zijn naar een extra verdediger is overigens geen geheim. Max Huiberts gaf eerder al aan te kijken naar de mogelijkheid om een linker centrale verdediger aan te trekken.

Het aparte is dan wel weer dat Dagerstal een rechtspoot is, en daarvan is AZ met Vlaar, Leeuwin en Hatzidiakos al ruim voorzien. De mogelijkheid bestaat echter dat de Alkmaarders dit buitenkansje niet willen laten lopen en hem aan het einde van kalenderjaar transfervrij overnemen van de Zweedse koploper. Op die manier anticiperen de Alkmaarders dan al op een eventueel afscheid van Leeuwin en Vlaar volgend jaar zomer. Het contract van beide verdedigers loopt dan namelijk af.

In de jacht op een defensieve versterking viel eerder ook al de naam van Micky van de Ven. De 19-jarige linkspoot van Volendam staat in de belangstelling van meerdere clubs en stapte recent over naar zaakwaarnemer Raiola. Diezelfde Raiola heeft onder andere Boadu, Wijndal en Hatzidiakos in zijn stal en kent de weg bij AZ goed.

Foto: Pro Shots | Bildbyran

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant