Wedstrijden

AZ geen partij voor Feyenoord

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft vanmiddag niet voor een verrassing weten zorgen in de Kuip. In Rotterdam boekte Feyenoord een betrekkelijk eenvoudige zege op de dolende Alkmaarders. Binnen een uur stond de thuisclub met 3-0 voor door treffers van Jørgensen, Toornstra en Kuyt. Luckassen deed nog wat terug voor de ploeg van Van den Brom, maar via twee treffers van Jørgensen liepen de Rotterdammers uit naar een simpele 5-1 voorsprong. In de absolute slotseconden wist Wout Weghorst nog te scoren waardoor het uiteindelijk 5-2 werd.

Het begin van de wedstrijd was nog eniszins hoopgevend. De Alkmaarders toonden in ieder geval meer inzet en strijd dan vorige week tegen Excelsior, maar toch kreeg het al vrij snel een doelpunt tegen. Nicolai Jørgensen werd knap vrijgespeeld door Rick Karsdorp en gleed de bal via de binnenkant van de paal binnen. Niet veel later verdubbelden de Rotterdammers de voorsprong via een uithaal van Jens Toornstra. AZ leek hierdoor al vroeg een verloren wedstrijd te spelen, zeker ook omdat het doelman Vermeer aan de andere kant nauwelijks wist te testen.

Beslissing

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Feyenoord liet de bal geregeld aan AZ, zonder dat het daarbij in grote problemen kwam. De Rotterdammers sloegen aan de andere kant wel genadeloos toe middels Dirk Kuyt. De aanvaller rondde een prima aanval af door in de verre hoek raak te schieten. Kort daarna kopte Derrick Luckassen een corner van Dos Santos binnen, maar deze treffer bleek slechts voor de statistieken. Weghorst had het twintig minuten voor tijd nog spannend kunnen maken maar de aanvaller schoot in kansrijke positie over.

Hattrick

Daar waar AZ het naliet om terug te komen in de wedstrijd gooide Feyenoord de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief in het slot. Derrick Luckassen trok Jørgensen lichtjes aan het shirt, waarna Van Boekel de bal op de stip legde. De Deen ging zelf achter de bal staan en schoot koeltjes binnen. Twee minuten later completeerde de spits zelfs zijn hattrick. De topscorer werd diepgestuurd en kon na mistasten van Krul de bal simpel in het lege doel schuiven. In de slotfase werd Wout Weghorst nog alleen op Kenneth Vermeer afgestuurd en dit buitenkansje werd door de spits prima afgerond. Het was het laatste wapenfeit in een vrij kansloze wedstrijd voor AZ.

Karakteristieken

Doelpunten: 11′ Jørgensen 1-0, 21′ Toornstra 2-0, 59′ Kuyt 3-0, 62′ Luckassen 3-1, 80′ Jørgensen 4-1, 83′ Jørgensen 5-1, 90′ Weghorst 5-2

Gele kaarten: Seuntjens, Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Krul; Svensson, Vlaar (c) (77′ Friday), Luckassen, Haps; Seuntjens, Van Overeem, Wuytens; Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia (60′ Dos Santos)

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuyt (c) (64′ Nieuwkoop), Vilhena; Berghuis (83′ Hansson), Jørgensen (83′ Kramer), Toornstra

Foto’s: Pro Shots | Ed van de Pol

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com