AZ geen partij voor Feyenoord

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

AZ heeft vanmiddag niet voor een verrassing weten zorgen in de Kuip. In Rotterdam boekte Feyenoord een betrekkelijk eenvoudige zege op de dolende Alkmaarders. Binnen een uur stond de thuisclub met 3-0 voor door treffers van Jørgensen, Toornstra en Kuyt. Luckassen deed nog wat terug voor de ploeg van Van den Brom, maar via twee treffers van Jørgensen liepen de Rotterdammers uit naar een simpele 5-1 voorsprong. In de absolute slotseconden wist Wout Weghorst nog te scoren waardoor het uiteindelijk 5-2 werd.

Het begin van de wedstrijd was nog eniszins hoopgevend. De Alkmaarders toonden in ieder geval meer inzet en strijd dan vorige week tegen Excelsior, maar toch kreeg het al vrij snel een doelpunt tegen. Nicolai Jørgensen werd knap vrijgespeeld door Rick Karsdorp en gleed de bal via de binnenkant van de paal binnen. Niet veel later verdubbelden de Rotterdammers de voorsprong via een uithaal van Jens Toornstra. AZ leek hierdoor al vroeg een verloren wedstrijd te spelen, zeker ook omdat het doelman Vermeer aan de andere kant nauwelijks wist te testen.

Beslissing

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Feyenoord liet de bal geregeld aan AZ, zonder dat het daarbij in grote problemen kwam. De Rotterdammers sloegen aan de andere kant wel genadeloos toe middels Dirk Kuyt. De aanvaller rondde een prima aanval af door in de verre hoek raak te schieten. Kort daarna kopte Derrick Luckassen een corner van Dos Santos binnen, maar deze treffer bleek slechts voor de statistieken. Weghorst had het twintig minuten voor tijd nog spannend kunnen maken maar de aanvaller schoot in kansrijke positie over.

Hattrick

Daar waar AZ het naliet om terug te komen in de wedstrijd gooide Feyenoord de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief in het slot. Derrick Luckassen trok Jørgensen lichtjes aan het shirt, waarna Van Boekel de bal op de stip legde. De Deen ging zelf achter de bal staan en schoot koeltjes binnen. Twee minuten later completeerde de spits zelfs zijn hattrick. De topscorer werd diepgestuurd en kon na mistasten van Krul de bal simpel in het lege doel schuiven. In de slotfase werd Wout Weghorst nog alleen op Kenneth Vermeer afgestuurd en dit buitenkansje werd door de spits prima afgerond. Het was het laatste wapenfeit in een vrij kansloze wedstrijd voor AZ.

Karakteristieken

Doelpunten: 11′ Jørgensen 1-0, 21′ Toornstra 2-0, 59′ Kuyt 3-0, 62′ Luckassen 3-1, 80′ Jørgensen 4-1, 83′ Jørgensen 5-1, 90′ Weghorst 5-2

Gele kaarten: Seuntjens, Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Krul; Svensson, Vlaar (c) (77′ Friday), Luckassen, Haps; Seuntjens, Van Overeem, Wuytens; Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia (60′ Dos Santos)

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuyt (c) (64′ Nieuwkoop), Vilhena; Berghuis (83′ Hansson), Jørgensen (83′ Kramer), Toornstra

Foto’s: Pro Shots | Ed van de Pol

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

116 Reacties

 • Bij de 2-0 de tv al uit het raam geflikkerd, wat slecht zeg hier word je toch niet goed van

 • En die klote vdBrom omhelste de Feyenoord spelers met een lach op zijn rot smoel.
  SCHOP WEG die klote SABOTEUR!!

 • We kunnen ons al mooi meten met de top dit jaar! Dit team kan niets creëeren en niet verdedigen. Kenneth vind ik vaak wel erg negatief over AZ, maar heeft het vandaag totaal bij het rechte eind. Wat een apathische afgang weer.

 • Op deze manier vallen we inderdaad de top 3 aan. De top 3 van de Jupiler Leaque ?

 • Wordt het nu niet tijd dat er eens ingegrepen wordt? Wordt het niet eens tijd voor acties vanuit de supportersclub. Kunnen wij als supporters ons ongenoegen uiten. Hoe lang mag dit nog doorgaan?

  We kunnen deze club toch niet meer serieus nemen. Wat een beleid. Trainer moet zsm ontslagen worden

 • WEG met VDBROM en dat nog liever dan die beker!
  Feyenoord had meer inzet zegt onze aanvoeder????????
  Ook wegwezen dan maar VLAAR!!

 • Die stinkspelers hadden het bij minuut één al opgegeven.
  AZ de schande van Nederland!

 • Vlaar is te traag. Wuijtens, geen hoekschoppen meer svp.
  En een lachende Brom, handshaking met Kuijt..

 • Wat een slappe papkindjes bij onze club.
  Snel weg met deze handel!

 • Zag je ze zitten op het bankje de Verfspuiters…vdB en slappe Haar?

 • Had me de hele week er al metaal op voorbereid dat het een afgang zou worden.. en wat schets mij de verbazing het was een afgang!!

  Ps. Goede goal van weghorst

  #exitbrom

 • Brom aardige gozer alleen AZ maak je niet beter pak je koffers maar ik en de andere supporters worden hier niet vrolijk van. Maanden zien we slecht voetbal hoop tegengoals en de leuke wedstrijden zijn op één hand te tellen, het is dan ook een wonder dat we Europees de groepsleauge door zijn gekomen en de beker hebben we geluk gehad met de loting.. We spelen momenteel als los zand totaal geen fisie te zien allemaal eenheidsworsten die zonder vertrouwen voetballen. Ik heb altijd m’n mond gehouden als het om Brom zijn positie gaat, maar ben het nu wel zat en zal dan ook flink mee schreeuwen met de Ben Side dat je je koffers moet pakken. Hopelijk komt het niet zover en ziet de technische staf ook dat het niet zo verder kan. Het is mooi dat we in de bekerfinale staan, maar deze moet ook nog gewonnen worden en je kan mij niet vertellen dat met dit voetbal dat gaat gebeuren.

  AZ WAKE UP!!!!!

 • Brom aardige gozer alleen AZ maak je niet beter pak je koffers maar ik en de andere supporters worden hier niet vrolijk van. Maanden zien we slecht voetbal hoop tegengoals en de leuke wedstrijden zijn op één hand te tellen, het is dan ook een wonder dat we Europees de groepsleauge door zijn gekomen en de beker hebben we geluk gehad met de loting.. We spelen momenteel als los zand totaal geen visie te zien allemaal eenheidsworsten die zonder vertrouwen voetballen. Ik heb altijd m’n mond gehouden als het om Brom zijn positie gaat, maar ben het nu wel zat en zal dan ook flink mee schreeuwen met de Ben Side dat je je koffers moet pakken. Hopelijk komt het niet zover en ziet de technische staf ook dat het niet zo verder kan. Het is mooi dat we in de bekerfinale staan, maar deze moet ook nog gewonnen worden en je kan mij niet vertellen dat met dit voetbal dat gaat gebeuren.

  AZ WAKE UP!!!!!

  • Je wist van te voren dat ze een pandoering zouden krijgen..
   Alleen niet met hoeveel

 • Deze lanterfanter-spelers hebben het voor elkaar gekregen dat mijn liefde voor het voetbal ernstig is afgenomen.

 • Leuk mee gevoetbald, af en toe mooie combinaties. Haps wordt ook weer wat scherper, Luckassen is en blijft een baas. Weghorst een doelpuntje, nou dat gaat de goeie kant op richting 30 april. Nog 6 van deze oefenpartijtjes.
  Forza AZ!!

  • Sodemieter op wil goed voetbal zien ook in de competitie betaal niet voor niets! Die beker kan me gestolen worden elke week zet dit team onze trots voorschut

 • Het werd voor de wedstrijd al gezegd: AZ is een prettig vooruitzicht.
  Hoe diep kun je gaan?
  De algehele vernedering!

  • Heb al eerder gezegd dat we nog dieper konden zakken!!!
   En dit gaat nog steeds door

   • Ja dat zei je inderdaad
    Heel triest dit en voor de zoveelste keer verstandeloos voetbal!

    • Begint bij een verstandloze trainer.
     Vd brom krijgt het elke keer voor elkaar om slechter te spelen.
     Tuurlijk mogen we de spelers niet schoon spreken, maar hij traint ze.
     Hij is verantwoordelijk.
     Als de spelers geen kwaliteit bezitten dan is het niet anders.
     Maar onze spelers hebben het wel in zich, dus kun je het zelf invullen wie dit team niet draaiende krijgt…

 • Bij AZ ligt de focus tegenwoordig op de wifi in het stadion en de e-divisie met Aristote die op een zeer verdienstelijke tweede plaats staat. Aristote heeft dan wel de beschikking over Neymar en Ronaldo in de spits, wij als supporters van de voetbal afdeling moeten het dit met Fred Friday en de wandelende heipaal Wout Weghorst.

 • Tja Brom zag toch weer lichtpuntjes zo zei hij na afloop. Maar het bleken Ufo’s geweest te zijn aan de westelijke heldere hemel. Tjonge tjonge wat hebben we weer genoten in de Kuip van onze schoothondjes. Het is niet meer om aan te gluren en dan die corners waar nooit op getraind wordt. Vuilnisman kunnen die Huiberts en Brom ook nog mee deze week!

 • De voetbal trainers van Nederland weten precies hoe je deze schoothondjes moet aanpakken.
  Even snel afbluffen en de zaak is geklaard binnen 20 minuten..

 • Wat een ontzettende pannenkoek die van den brom!
  Voor het eerst dit seizoen wel de meest logische opstelling. Maar er zal geen een speler meer voor deze man door het vuur willen gaan. En het bestuur zal zich te groot voelen om toe te geven dat ze fout zaten met het verlengen van het contract van deze mafkees.

  • Klopt de directie heeft zich laten meeslepen door de media omdat die dachten dat AZ met een andere naam bezig was, want de contractverlening van van de Brom duurde te lang.. om die reden heeft de directie besloten om door te gaan met vd Brom om zo rust te creëeren en eigenlijk niet de tijd had om goed te kijken of ze wel door willen gaan met vdB. Nu zitten ze alsnog met de gebakken peren..

 • nou die koppies waren leeg hoor John, Want zelden zo’n zootje leeghoofden bij elkaar gezien..
  Apathisch, flets, mat, inspiratieloos, zielig, sneu, tam, onzeker, John weet het allemaal te combineren in één team. Knap op zich, maar niet heus. Het doelsaldo nadert nu ook in rap tempo de negatieve kant.
  Wat gaan we nou doen John?

 • Wanneer je de beker finale verlies dan moeten deze meiden “strijden” in de nacompetitie????
  Ze weten niet eens wat strijden inhoud…de meiden!
  En ze hebben lak aan de supporters hoor.

 • Hadden ze Van de Brom niet gewoon naast die turkse minister in de auto kunnen zetten?

 • Vanavond 7 uur bord op schoot en dan?………………AZ!!!!!
  Amusement voldoende.

 • Slap zooitje dit az, ze willen het niet, ze kunnen het niet, finale knvb verliezen en je hebt dit seizoen voor jan lul mee gedaan

 • Het maakt niet uit wie er spelen want deze top verfspuiters verliezen van iedereen!

  • Inderdaad de 11 die er vandaag speelde had ik er als trainer ook ingezet na wat ik heb gezien afgelopen weken, alleen het vertrouwen en de teamspirit is er niet om de punten binnen te slepen. Of dit aan de trainer ligt of de staf ik heb geen idee . Ik zeg andere mentaliteit het veld instappen en als groep voetballen durfen vooruit te spelen coachen en je niet laten afbluffen door de tegenstander, kort erop zitten. Kijk verliezen tegen Lyon en Feyenoord, PSV kan gebeuren alleen de manier waarop bevalt de supporters niet, het lijkt wel prijsschieten zo kan elke club van ons winnen, Ado gaat volgende week ook met goede moet naar Alkmaar omdat hun ook zien dat AZ ziek is, dat moeten we niet willen! Kop op, Forza AZ !!!!!

   • Dit probleem van geen goede mentaliteit hebben is het hele seizoen al zichtbaar.
    Kijk maar naar de vele gelijke spelen.
    Ze willen niet teveel moeite doen en dat is een AZ ziekte door de jaren heen en het wordt gedoogd!

    • Het is gewoon kwaliteit ( voetballend vermogen / mentaliteit of een mix er van) wat bij de meeste spelers ontbreekt. Noem er eens drie die echt hoger op kunnen, ik denk alleen dat van de Brom te positief is over zijn selectie anders speel je niet zo aanvallend ( terwijl je aanvallend maar matige spelers hebt) tegen top teams.

     • Utrecht heeft echt niet een zoveel beter team dan ons, maar grote verschil is, MENTALITEIT. Die gasten werken keihard want die weten ook, als ze lopen te kutten dan krijgens ze ook nog eens op hun flikker van supporters, want die accepteren de komt wel goed gedachte niet.

     • Mentaliteit is ook een kwaliteit. Haller, Ayoub en Barazite zou ik wel bij az willen zien.

     • Helemaal waar wat je zegt.
      Bij AZ kan veel en een trainer of manager heeft veel krediet.
      Spelers lopen graag de kantjes eraf omdat het geen topspelers zijn..

  • Klopt van max.
   Was zeker pijnlijk om te zien dat ze een foutje gemaakt hebben met vd brom aanhouden en zelfs verlengde met vd brom!!!

 • Het is goed dat dit gebeurd (wat laat, na zo een 4 jaar lang miserie, maar beter laat dan nooit)
  Worden ze goed wakker van (althans, hopelijk, want met AZ weet je het nooit)

  Er is met te veel romantiek en met ´komt wel goed´ mentaliteit beleid gevoerd de laatste jaren.
  Men dacht dat met wat transfervrij spelertje hier en een transfervrij spelertje daar, dat het wel goed zou komen.
  Niet elke Jupiler league speler groeit uit tot een Vincent Janssen. En trouwens met dat 30 mil (alles bijelkaar opgeteld aan transfers) hebben ze bijna niks mee gedaan. Ja, ze hebben die lange kneus opgehaald van Heracles, en van Eiden gehaald van NEC…… Gefeliciteerd, toppie.
  Topsportklimaat……. ambities…….. aanval op top3…….. Weghorst……… van Eiden………. laat dat even bij je inzinken.
  En dan heb ik het niet eens over Friday. (Friday die trouwens iets van 1 of 2 jaar door de scouting van AZ ´in de gaten´ is gehouden voordat ze hem over namen)

  Er zit iets goed fout bij dit AZ. Of dat nou de scouting is, de keeperstrainer, algehele instellingen van staf, de TD, de AD met zijn ´ambities´, de spelersgroep, de slappe club instelling van AZ (al sinds tijden, altijd moeizaam), ons publiek dat dit maar blijft accepteren……. ze moeten het maar gaan uitzoeken waar het fout zit.

  Een ding weet ik wel, dit shit kan nooit goed blijven gaan. En het kan nog eerder gebeuren dan je denkt, door een flinke pakslaag in de finale tegen Vitesse. En dan ben ik benieuwd hoe ze zichzelf dit keer er uit gaan lullen.

  • Zo’n jongen als Seuntjes dat is wel aardig maar in een te laag tempo ja, dat werkt niet op een hoger niveau..
   En zo zijn er teveel bij AZ!

 • Morgen staat er een gesprek op het programma tussen trainer en de directie

  • Hoe kom je aan die informatie? Het is te hopen dat het echt waar is. Zo kan het niet langer! Brom meteen de laan uit. Van Gaal als interim!!!!

   • Ze zullen vdB niet meteen op straat zetten nadat ze paar weken nog een verlening gaven dat zou dan na dit seizoen gebeuren, anders zet de directie zichzelf voorledig voorschut en lijdt het gezichsverlies. Ron Jans mogen ze van mij na dit seizoen aantrekken perfecte trainer voor AZ. Laat Brom dit seizoen maar afmaken hopelijk kan hij de schade beperken met een bekerwinst, maar zoals ze nu aanmodderen zal dat nog een hele klus worden. Daarbij is plek 4,5 in de competitie toch wel de norm om te halen met m.b.t. tot televisie inkomsten die AZ nodig heeft om in de subtop te blijven voetballen.

    • Jans???? Geen haar beter dan vdB. Dezelfde slappe hap! Geef mij maar de trainer van Utrecht!

    • ben je al eens bij een dokter geweest?
     pis in bed weg stront in bed terug.
     nee jongen Jans kan dit ook niet aan.

   • De werkelijk laat zien en vooral tegen topploegen dat AZ zichzelf (en wij ook) behoorlijk overschat heeft.
    Is dat duidelijk 😉

 • Lees ff commentaar van van Hanegem op FC Update. Goed gezien wat mij betreft. Dit AZ is volkomen het spoor bijster.

 • In ieder geval snel een nieuwe trainer en trainersstaf. Want deze groep kan echt wel voetballen. Kijk naar Feyenoord dat vorig jaar volledig in elkaar stortte, met op Jorgensen na nagenoeg dezelfde selectie. AZ zit ook in zo’n fase. Alleen met deze staf gaat het niet meer lukken. Het is uitgewerkt. De spelers zijn alleen bezig met zichzelf, om te laten zien dat ze in de basis horen. Gewoonweg omdat bijna niemand zeker is van z’n plek. Dat mag de trainer zich aanrekenen. Enige echte teamspelers: Joris, luckassen en wuytens. De laaste komt echter tekort om het team te dragen. Vlaar kan het , maar is te lang weggeweest en heeft alle energie nodig voor zijn eigen prestatie.

 • Gewoon pastoor vragen voor nieuwe seizoen en als club excuses aan hem aanbieden. Az krijgt echt geen grote naam meer.

 • AZ heeft in twee wedstrijden met Feyenoord….. 9 goals tegen gekregen!
  Wat een flut trainers met die altijd lachende tronies.
  Ik hoef die twee amateurs niet meer te zien degene die AZ hebben geblameerd

 • Het was te zien in de spelerstunnel….Krul en Vlaar hadden geen last van de spanning.
  De rest stond te sterven van de zenuwen in dat grote stadion met al die mensen.
  Die Belg Wuytens stond erbij als een zielig vogeltje naar de muur te kijken.
  Toen zag je het dat AZ daar de wedstrijd al had verloren!

 • Die trainers de laan uit en ook zeker de helft van die lamzakken spelers.

 • Volgens ex voetballer john de Wolf die trainer is in de 2de divisie wordt er op amateur niveau beter verdedigd dan bij AZ.
  Huiberts Huiberts wat ben je aan het doen om deze mensen die allang door de mand zijn gevallen te handhaven?
  Er heerst een heel gemakzuchtige instelling bij de club en dat laat jij toe?
  Het bereiken van de beker finale heeft meer met dom geluk te maken dan met bekwaamheid…

 • Ik ben fan van de club AZ maar zeker niet van die slappelingen die het bij 2-0 achter voor gezien houden.
  Met uitzondering van Svensson want die is nog niet verpest!

 • compleet door de mand gevallen..
  volgens Brom was dit een generale repetitie voor de bekerfinale??
  Los van het feit dat er wederom een onervaren scheids in de kuip word neergezet die niet durft te fluiten,
  vind ik de inzet en lef van de spelers simpelweg te weinig.
  Aan kwaliteit ligt het niet, die is er genoeg. maar de inzet en fanatisme ontbreekt elke wedstrijd weer!

  Mag toch echt hopen dat Vitesse tegen een rode kaart aan loopt of dat ze een eigen doelpunt maken want ik zie dit AZ echt de beker niet winnen.

  • Zelfs Excelsior en Go Ahead zijn beter dan deze rommelaars.
   Dit AZ verliest van iedereen op dit moment.
   Mentaliteit het hele seizoen is 0,0

  • Dit kan niet meer goed komen dit seizoen.
   Vlaar zei vorige wedstrijd dat AZ zwaar zoekende is maar dat waren ze tegen Feyenoord nog steeds aan het doen dat zoeken!
   Vlaar zei dat Feyenoord er vol op klapte en toen iemand vroeg waarom AZ dat dan niet deed stond deze man met een mond vol tanden!

 • AZ moet de ogen niet sluiten het heeft een goede brede selectie waar echter ver onder de maat mee wordt gespeeld.
  Johan Derksen gaf al aan dat vd Brom er niet uit haalt wordt er in zit gezien men over zeker voor eredivisiebegrippen goede spelers beschikt.

  Kijkend naar Feijenoord die volop voor het kampioenschap speelt en AZ die geen wedstrijd meer kan winnen is het verschil in spelersmateriaal echter niet bijster groot.
  Onbegrijpelijk dan ook dat AZ alsnog het contract met vd Brom heeft verlengd want dat moet dan toch echt door de prestaties in de Beker en E.L zijn gekomen.

  Maar waren dat dan zo’n prestaties?
  Nederlagen tegen Dundalk en Maccabi Tel Aviv, toch niet de grootste clubs waren al beschamend en in de KNVB Beker moesten er tegen Cambuur na verlenging penalties aan te pas komen.

  AZ is naar een bedenkelijk niveau gegeleden terwijl voor aanvang door de kenners nog werd gedacht dat Feijenoord en AZ voor plek drie gingen strijden en zelfs Huiberts de aanval op de traditionele wilden openen.

  AZ moet alleen al daardoor de kop van van de brom laten rollen!

 • Wéér niks in kunnen brengen tegen Feyenoord.
  verliezen,oke. Maar zo slap..
  Tegen ajax wil ik eens strijdlust zien!

  Trouwens het team straffen voor het slechte spel is prima maar om ze in dit tenue te heisen gun je toch ook niemand?

 • Mensen, Feyenoord staat aan kop met de meeste doelpunten voor en het minst tegen. Al 28 punten meer dan AZ. Zelfs PSV, dat derde staat, heeft 20 punten meer dan AZ.
  Met deze statistieken zou ieder ander denken dat de competitie zich afspeeld in de jaren 90, of begin 2000.
  Toen clubs als PSV spelers als Ronaldo binnen haalden en al op de helft van de competite eigenlijk al kampioen waren.

  Kijk eens naar de basis spelers van het huidig Feyenoord:
  Keeper Jones, nooit van gehoord.
  Opa Kuijt, die meer voor spek en bonen meedoet.
  Jorgenssen, nooit van gehoord.
  El Ahmadi op zen retour, die eigenlijk aleen maar tikkie breed balletjes staat te geven op het middenveld.
  Berghuis, gehuurd van Watford, zat een jaar op de bank.
  Vilhenna, schiet wel eens perongeluk een lange afstandschot binnen.
  Ellia, overal gefloped na zijn Twente tijdperk.
  Toornstra, niveau FC Utrecht.
  Kramer van Ado Den haag, een soort slechtere versie van Weghorst, als dat al mogelijk is.

  En deze gasten zijn op weg naar hun kampioenschap.
  Zijn ze nou echt beter dan een pakweg AZ, Vitesse?
  Verschil is dat zij willen WINNEN, en onder druk worden ze gaandeweg beter.
  Wij willen……. wat willen wij eigenlijk bij AZ? Leuk mee doen? Punten uitdelen aan clubs in nood? Wat willen we nou? Beetje elke weekend 90 minuten staren naar niks? Slappe hap?

  • Mooi epistel az67
   Zij (Feyenoord) hebben een enorme drang- een ideaal en geld een legioen het mooiste stadion van Nederland een flink minderwaardigheid complex,20 jaar geleden kampioen enz.
   Bij AZ is die drang om te presteren niet zo groot want als je zegt we willen het de top 3 moeilijk maken….ach ja we zien wel!
   En de heren laten ook regelmatig wedstrijden lopen want ach……
   En deze amateur mentaliteit heerst bij AZ.
   Kijk naar die Engelse club Leicester die speelden iedere wedstrijd gewoon voor het kampioenschap met de nodige gezonde mentaliteit.

   • Bij Leicester zitten er dan ook van die klootzakjes als Vardi die ondanks alles willen winnen.
    Ook al schop je hem in een wedstrijd 10x onderste boven, hij gaat er voor 90 min lang.
    Ze hadden een juiste balans in de team vorig seizoen, Leicester.
    Een grote fout van hun is juist weer geweest dat ze niet door geselecteerd hebben voor dit seizoen. Je moet (weer) spelers binnen halen die honger hebben, de wil hebben om te winnen.

    De laatste keer dat ik kan herinneren van AZ, dat er een juiste balans in de ploeg zat, was van seizoen 2011-2012 volgens mij. Alweer een tijdje terug.
    Je had Elm op de middenveld die perfecte corners nam en vrijetrappen erin krulde.
    Daarnaast, als tegenbalans, had je Wernbloom die alles schoonveegde op het middenveld.
    Je had een annvallende tandem tussen Poulsen en Holman op links waar tegenstanders gek van werden.
    Je had een winnaar als Altidore in de spits die met zijn goals en mentaliteit de hele ploeg op sleep touw nam, ook al als het niet liep.
    De rest van de ploeg werd aangevuld met talenten als Maher, die zich konden profileren omdat er al een sterk basis stond.

    Wat we nu hebben is een mengelmoes van 3x niks. Iedereen doet maar wat. inc coach.
    We hebben niet eens een vrijetrap nemer.

 • Ik heb het al gezegd na Lyon 7-1. Ik kom niet meer in AFAS tot vd Brom is opgerot

  • Als 10.000 man dat ook nog doen gaan de ogen van Huiberts misschien eens open!. Hij heeft echt een bord voor z’n kop en neemt de supporters absoluut niet serieus. Net als Stewart heeft hij lak aan de supporters en niets met hen te schaften.

 • Kom op directie AZ. Zo moeilijk is het ook weer niet. Ik wil niet zeggen dat John een slechte trainer is, maar op dit moment in deze dynamiek bij AZ is hij niet de juiste man. Zo simpel is het. De chemie is gewoon weg.
  Eens, als je lang genoeg wacht gaat AZ heus wel een keertje beter voetballen. Maar de vraag is dan: is dat dan de verdienste van de trainer of gewoon de tijd die doortikt? En hoeveel punten heb je intussen laten liggen en nog veel erger: hoeveel supporters hebben afgehaakt?
  Jullie zullen wellicht kijken naar het voorbeeld van Feyenoord waarbij 7 keer op rij werd verloren. En toch werd de trainer niet ontslagen. En zie, nu worden ze kampioen wellicht. Maar ik denk dat als ze vorig seizoen van Bronkhorst op straat hadden gegooid na die slechte reeks dat ze vorig jaar al kampioen waren geweest. En dus champions league etc.
  v/d Brom eruit zetten voor de bekerfinale is natuurlijk een moeilijk besluit, maar ik denk dat we het niet gaan redden en dan wordt het een heel zuur seizoen zonder prijs en een 7e of 8e plek.

 • Is ie nou nog niet pleite die John?
  Hij gaat maar fijn een jaartje rentenieren.

 • Ik lees in de meeste berichten heel veel frustratie. Dat is dan ook meer dan terecht. De instelling is waardeloos en in deze selectie zitten geen knokkers, m.u.v. Van Overeem, echter die heeft een heel seizoen niet gespeeld en heeft geen enkel wedstrijd ritme. Het grootste probleem is echter dat de selectie niet subtop eredivisie waardig is. Het vertrek van Janssen en vooral Hendriksen is ongelofelijk onderschat. Alle aankopen die zijn gedaan komen bij middenmoot Eredivisie clubs vandaan (of nog erger) waarvan men kennelijk de hoop heeft gehad dat ze beter gemaakt konden worden. Weghorst, Rienstra, Wuytens, van Eijden en Friday zijn niet AZ waardig. Daarnaast is Vlaar gruwelijk uit vorm en lijkt het wel alsof hij bang is om een duel aan te gaan. Het te kort aan kwaliteit, gebrek aan vorm en het missen van een leider trekt de overige spelers ook naar beneden. Ik denk dat vd Brom dit wel degelijk ziet (weet niet wat zijn betrokkenheid is geweest bij de aankopen), maar dat hij het echt niet meer weet hoe dit op te lossen omdat er geen oplossing is, behalve nieuwe spelers kopen die beter zijn dan wat er afgelopen zomer is gekocht. Dan is het nog de vraag of betere spelers naar AZ willen komen. Kortom de kans van verder afglijden is echt aanwezig omdat AZ ook geen banden heeft met een Chelsea of Man City waar even 4 spelers vandaag gehaald kunnen worden. Kortom Huibers…verzin iets en lul niet zo slap dat jullie tevreden zijn en vertrouwen hebben in de trainer en de selectie. De supporters zijn echt niet gek. Overigens lees ik hieronder over opa Kuijt. Ik zou Kuijt er heel graag bij hebben omdat dat een echte vechter is, de boel aanjaagt en op sleeptouw neemt en ondanks zijn leeftijd fitter is dan de meeste AZ spelers!

 • Zondag gaat de witte zakdoek mee, waarom rot die clown voor de groep gvd niet zelf op????
  Keer op keer een wanprestatie leveren!!!
  En Huiberts, jij ben ook totaal ongeschikt, pak je biezen!!
  Ongelovelijk wat er bij AZ gebeurt, je staat als fan week op week compleet voor LUL.
  Kan niet anders of ze gaan dit volgend jaar in het toeschouwersaantal voelen, idem de sponsering.
  Ook dat boeit ze niet. Stelletje kltzkkn, ze helpen de club naar de kloten

  • En zo is het!. Ook voor mij de witte zakdoek mee! En wat het ergste is je krijgt hierna nooit meer een knappe trainer. Het worden trainers in de categorie van Ron Jans of nog minder. Deze Huiberts haalt het imago van onze club enorm naar beneden. AZ daalt af naar categorie middenmoter. Wat ook heel opvallend is: de slappe houding van de NHD -journalisten. Pak het beleid van Huiberts en co. een flink aan Brinkman en cs.

 • Zijn ze al weg
  Huiberts vdBrom Eenhoorn?
  Ze spreken de supporters niet toe deze elieten en dat is heel kwalijk.
  Ik voorspel een toeschouwers leegloop met deze elieten.

 • Bij AZ is 2 jaar voor een trainer altijd de limiet zegt de geschiedenis.
  Is het de verdienste van vdBrom dat AZ in de bekerfinale staat?
  Of heeft het (en dat weet iedereen) te maken met een zeer gelukkige loting.
  De enige serieuze ploeg was Heerenveen en die speelde twee klasse beter maar AZ ging door.

 • Je zal toch maar supporter van AZ zijn.
  Je weet voor de wedstrijd al dat ze verliezen.
  Je weet dat ze bij een 2-0 achterstand​ er niet meer in geloven.
  Je weet dat deze spelers niet hun verantwoordelijkheid nemen.
  Je weet dat ze een heel seizoen op de handrem spelen.
  Je weet dat de kritiek schaamteloos wordt weggelachen.
  Je weet dat die spelers schijt hebben aan het publiek.
  Wordt vervolgd!

 • Vreemd dat er weer niet wordt ingegrepen. Men vindt het prima bij AZ. Lekker supporters voor de gek houden. Dit gaat uit de klauwen lopen. Let maar op!

  • Ze doen hun smoel niet open.
   Excuses behoren ze minstens te maken naar de supporters toe vanwege het slechtste spel alle tijden!

 • Gvd me hele zondag in het putje om met Mn porum naar dat stink stadion te rijden
  Ik heb veel gezien maar zoveel kneuzen bij elkaar geloof je niet
  Het werd nog mooier toen ik elf kneuzen in een zwarte pieten pak over het veld zag paraderen als een paar verdwaalde schapen die de stal zochten om een tukkie te doen
  Me cardioloog zegt dat ik er mee moet stoppen .
  Ik zei dat ik hart voor az heb maar tegenwoordig aan me hart krijg van az Jonge jonge

 • Hoe vermoord ik het voetbal en hoe jaag ik de fans van de tribune af?

  Om te beginnen nemen we de corners zo dat de keeper de bal zonder moeite kan vangen dus je brengt een boogbal met lage snelheid voor het doel.
  Zo weinig mogelijk variatie in je spel bouwen werkt ook goed.
  Na de welverdiende theepauze ga je heel rustig en slaperig je werk weer uitoefenen.
  Wanneer een speler vrij voor het doel staat geef je hem niet de bal.
  Wanneer een speler de bal in een leeg doel kan leggen schiet je hoog over.
  En als je met 2-0 achter staat kan je beter stoppen want dat heeft geen zin meer.
  Enz. enz.

  Kortom:
  Het is een verzoeking om naar AZ te kijken!

 • Zojuist voor AZ tv weer het bekende gewauwel van v.d. Brom. We moeten zelfvertrouwen tanken maar hij dekt zich alweer in want ADO gaat heel compact spelen. Man man flikker toch op. Houd de eer aan jezelf en vertrek vanavond nog. A.s. zondag massaal witte zakdoekjes mee en zingen maar “Johnnie rot op”. Zal wel weer gelijk of verlies voor AZ worden.