Wedstrijden

AZ geeft zeker lijkende zege in slotfase uit handen

AZ heeft vanavond een zeker lijkende zege in de slotminuten uit handen gegeven. In het Abe Lenstra Stadion opende Van Hooijdonk de score, waarna de Alkmaarders de achterstand rap ombogen in een voorsprong via Evjen en Pavlidis. Via treffers van Sarr en Halilovic trok Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind. 

AZ heeft vanavond een zeker lijkende zege in de slotminuten uit handen gegeven. In het Abe Lenstra Stadion opende Van Hooijdonk de score, waarna de Alkmaarders de achterstand rap ombogen in een voorsprong via Evjen en Pavlidis. Via treffers van Sarr en Halilovic trok Heerenveen uiteindelijk aan het langste eind. 

De Alkmaarders hadden in de eerste helft een overwicht en drukten de Friezen bij vlagen terug op eigen helft. Veel grote kansen leverde dat overigens niet op. Hatzidiakos, Beukema en Pavlidis probeerden het met schoten van afstand, maar die konden Mulder niet verontrusten. Aan de andere kant krulde Haye de bal van een meter of zestien net naast.

Na de thee viel er meer te beleven. De thuisploeg opende sterk en zette AZ vast op eigen helft. Het was even overleven voor de mannen van Jansen, die een achterstand niet konden voorkomen. Haye soleerde door de Alkmaarse defensie, gaf de bal voor en vond via een handje van Vindahl Van Hooijdonk. De spits kon vervolgens eenvoudig binnentikken.

Voorsprong

Lang kon SC Heerenveen niet genieten van de voorsprong. Evjen kwam een minuut later van de rechterkant naar binnen en liet Mulder kansloos met een droge knal van twintig meter. AZ drukte direct door en kwam vijf minuten later zowaar op voorsprong. De Wit kopte de bal voor, Pavlidis controleerde en drukte af.

Drama

In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer. De beste kans was voor Karlsson, de Zweed zag zijn schot echter net naast gaan. Aan de andere kant hielden de Alkmaarders het defensief de rijen gesloten, waardoor Vindahl nauwelijks getest werd.

Toch kwamen de Friezen in de slotminuut langszij. Sarr krulde de bal vanaf de rand van de zestien fraai achter Vindahl. Het drama werd helemaal compleet toen Halilovic na een afgeslagen corner de Friezen in blessuretijd de overwinning schonk.

Karakteristieken

Doelpunten: 58′ Van Hooijdonk 1-0, 59′ Evjen 1-1, 65′ Pavlidis 1-2, 90′ Sarr 2-2, 90+3 Halilovic 3-2

Gele kaarten: Van Hooijdonk, Van Ewijk (SC Heerenveen) Karlsson (AZ)

Opstelling AZ: Vindahl; Hatzidiakos (84′ Sugawara), Beukema, Martins Indi (c), Kerkez (76′ Witry); Midtsjø, De Wit (66′ Reijnders), Clasie; Evjen, Pavlidis, Karlsson

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Dresevic, Van Beek, Woudenberg (76′ Musaba), Kaib; Haye (76′ Madsen), Halilovic, Tahiri (84′ Al Hajj); Sarr, Van Hooijdonk

Foto: Pro Shots | Niels Boersma

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %