Wedstrijden

AZ geeft wederom voorsprong weg tegen ADO Den Haag

AZ heeft vanavond wederom twee kostbare punten volledig onnodig weggegeven. De Alkmaarders kwamen twee keer op voorsprong via Gudmundsson en Karlsson, maar zagen de gastheren tweemaal langszij komen. Uiteindelijk was het Michiel Kramer die drie minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. 

De Alkmaarders waren heer en meester in de eerste helft en het was eigenlijk wachten tot het moment dat het overwicht in doelpunten werd uitgedrukt. Na goed druk zetten bij de opbouw van ADO was het Stengs die op aangeven van Gudmundsson de score na een kwartier leek te openen. De IJslander stond echter buitenspel, waarna de goal terecht werd geannuleerd.

Na kansen voor Gudmundsson, De Wit en Wijndal was het uiteindelijk eerstgenoemde die de ban brak. Dani de Wit hield de bal sterk bij zich en legde hem terug op de gelegenheidsspits. De IJslander schoot de bal vervolgens achteloos met buitenkantje voet in de kruising.

Gelijkmaker

In het tweede bedrijf was er aanvankelijk ook weinig aan de hand, al gaf de thuisploeg tien minuten na de hervatting wel een waarschuwing af. Peet Bijen kon uit een corner ongehinderd binnenkoppen, maar vond Marco Bizot op zijn weg. Tien minuten later konden de gastheren echter alsnog juichen. Wederom werd er niet sterk verdedigd en dit keer was het Van Ewijk die uit een corner ongehinderd de bal in het doel kon werken.

Antwoord

Lang liet het antwoord van AZ niet op zich wachten. Peet Bijen schoof de bal in de voeten van Karlsson, waarna de Zweed met een hard schot de bal tegen de touwen joeg. De Alkmaarders kregen na de voorsprong nog twee reuzen kansen, maar Karlsson en Gudmundsson misten in kansrijke positie. Met name de kans van de IJslander had erin gemoeten. De spits schoof de bal voor een leeg doel echter naast.

Naarmate de tijd verstreek voelde je de angst in de ploeg toenemen, mede ingegeven door een defensieve wissel van Arne Slot. De trainer haalde Gudmundsson van het veld en bracht met Leeuwin een extra verdediger. AZ ging achteruit lopen en kreeg uiteindelijk ook de deksel op de neus. Michiel Kramer kreeg de bal bij de tweede paal en schoot via de stuit raak.

Karakteristieken

Doelpunten: 33′ Gudmundsson 0-1, 64′ Van Ewijk 1-1, 66′ Karlsson 1-2, 88′ Kramer 2-2

Gele kaarten: De Boer (ADO Den Haag) De Wit (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners (c); Stengs, Gudmundsson (82′ Leeuwin), Karlsson

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye; De Boer (59′ Elmkies), Rigo, Goossens (82′ Morrisson); Philipp (82′ Kramer), Arweiler (71′ Karelis), Catic (46′ Besuijen)

Foto: Soccrates | Ed van de Pol

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant