Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ geeft overwinning in slotfase uit handen

AZ een overwinning tegen VVV Venlo in de absolute slotfase uit handen gegeven. De gasten kwamen in het eerste kwartier op 0-2 door doelpunten van Koopmeiners en Idrissi. Mlapa maakte voor rust nog de 1-2, waarna Joosten in de absolute slotfase de 2-2 maakte. 

De Alkmaarders schoten in de eerste helft uit de startblokken en kwamen ook vroeg aan de leiding. Na een domme overtreding van Promes, en ingrijpen van de VAR, mocht Koopmeiners na zeven minuten vanaf de stip aanleggen voor de 0-1. De middenvelder faalde niet en schoot zijn ploeg aan de leiding.

Niet veel later verdubbelde uitblinker Idrissi de voorsprong na een prachtige individuele actie. AZ was heer en meester en het leek eigenlijk wachten op een nog ruimere marge. Het was echter de thuisploeg die het scorebord opnieuw in beweging zou brengen. Na een foute bal van Midtsjø werd Mlapa de diepte in gestuurd, waarna de Togolees de aansluitingstreffer maakte.

Winst

Na de pauze behielden de Alkmaarders de controle maar was er aanvallend gezien vrij weinig te beleven voor beide doelen. VVV probeerde in de slotfase nog wel wat te forceren maar Bizot werd nauwelijks getest. In de absolute slotfase werd het elftal van de gastheren nog wel gereduceerd tot een tiental na een dwaze tackle van Van Ooijen, waarmee de wedstrijd beslist leek. Het was echter Joosten die in extremis voor de gelijkmaker zorgde.

Karakteristieken

Doelpunten: 7′ Koopmeiners (strafschop) 0-1, 15′ Idrissi 0-2, 30′ Mlapa 1-2, 90′ Joosten 2-2

Gele kaarten: Promes, Roseler, Grot (VVV Venlo)

Rode kaart: Van Ooijen

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (90′ Van Rhijn), Hatzidiakos, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Maher; Gudmundsson (72′ Stengs), Seuntjens, Idrissi

Opstelling VVV Venlo: Unnerstall; Rutten, Roseler, Promes  (78′ Joosten), Borgmann (86′ Kum); Seuntjens, Post (14′ Van Ooijen), Susic; Opoku, Mlapa, Grot

Foto: Pro Shots | Erik Pasman

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com